Eestimaa VI Naiste Kongress „Eesti kasutamata võimalus”

1 minut

Kongressil keskendutakse kahele peateemale: naiste majanduslik iseseisvus ja sõltumatus ning naiste esindatus otsustustasandil. Kongressi eesmärgiks on käsitleda probleeme, mis põhjustavad Eestis naiste tihti tõrjutud seisundit ja võimalusi olla kaasatud otsustajatena nii riigi juhtimistasandil kui ka laiemalt kogu ühiskonnas.

Kongress juhib tähelepanu neile puudustele, mis esinevad nii poliitiliste kokkulepete täitmises, soolise võrdõiguslikkuse tagamises ja edendamises, kehtivate õigusnormide täitmises, aga ka vastava seadusandluse korrastamises.

Kongressil esinevad Euroopa Parlamendi liige Siiri Oviir, Tallinna Tehnikaülikooli professor Rainer Kattel, Sotsiaalministeeriumi analüütik Marju Raju, võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper ja soolise võrdõiguslikkuse ekspert Ülle-Marike Papp.

Kongressi lõpus avaldatakse Eestimaa VI Naiste Kongressi manifest eesmärgiga juhtida kogu ühiskonna tähelepanu naiste ebavõrdsetele võimalustele ja ühiskonna võimaluste kasutamata jätmisele naiste ebavõrdsuse tulemusel Eestis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp