Pianist Kadri-Ann Sumera soolokontsert

2 minutit

Kadri-Ann Sumera: “Kontserdikavasse valisin ühe lühema ja veidi vähemmängituma Bachi helge meeleoluga prantsuse süidi. Selle kõrval tundus olevat just paslik koht Brahmsi suurejoonelisele ja elujanusele variatsioonitsüklile, mida olen juba aastaid tahtnud esitada, aga pole kuidagi sobivat kava leidnud. Bachis külluslikult tantsude energiat, Schönbergis natuke vildakat huumorit ning Brahmsis nooruslikku hoogu ja elujõudu.”

Kadri-Ann Sumera on õppinud klaverit Tallinna Muusikakeskkoolis, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning Kölni Muusikakõrgkoolis, kust sai novembris 2004 magistridiplomi. Ta oli aastatel 2000/01 DAAD (Deutsche Akademische Austauschdienst) stipendiaat. 2004/05 oli Sumera Ensemble Modern`i stipendiaat Frankfurdis.
Sumera on saavutanud tunnustust mitmetel konkurssidel, näiteks II preemia TV-konkursil „Alternatiiv“, eripreemia EPTA rahvusvahelisel pianistide konkursil Zagrebis, diplom ja eripreemia Eesti pianistide konkursilt. Sumera on esinenud mitmetel festivalidel, nagu „Arvo Pärt in NRW“, „Sommerakademie in Bad Sobernheim“, „Quantensprünge”, Klaver06, NYYD, Eesti Muusika Päevad jne. Ta on teinud lindistusi Eesti Raadiole ning Antes Editionile. Olulisel kohal on ka tihe koostöö mitmete tänapäeva heliloojatega.

Kadri-Ann on aktiivne ja nõutud solist ning kammermuusik nii kodu- kui välismaal. Ta on korduvalt esinenud solistina koos Dresden Sinfonietta ja dirigent Milko Kersteniga, aga samuti Pärnu Linnaorkestri, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri jt. orkestritega.
Alates sügisest 2004 on ta Eesti Interpreetide Liidu liige, 2006. ja 2007. aasta Interpreetide Liidu stipendiaat ning olnud ka Interpreetide Liidu juhatuses. Alates sügisest 2007 töötab Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis ja tegutseb ka Klassikaraadio saatejuhina. Lisaks pedagoogilisele ning kontserttegevusele on ka koolikontserte korraldava MTÜ Muusikasõprade Seltsi üks eestvedajatest.

6.märts kell 19 Mustpeade maja
20.märts kell 19 Tartu Ülikooli Aula

KADRI-ANN SUMERA(klaver)

Kava:

J.S.Bach – Prantsuse süit nr. 4 Es-duur

A.Schönberg – Süit op. 25

J. Brahms – Variatsioonid ja fuuga Händeli teemale op. 24

Lisainfo www.interpreet.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp