Ajaloomuuseumi õpituba

1 minut

Paljudes kodudes kaunistavad seinu kunstiteosed, mis on põlvest-põlve päritud, saadud kingituseks, ostetud kunsti enese pärast ja on selle omanikule armsad ning tähendusrikkad esemed. Kuidas neid kauem alal hoida ja kodustes tingimustes eksponeerida nii, et teosed võimalikult hästi säiliksid, sellest tehakse õpitoas täpsemalt juttu.  Huvilised saavad vastused küsimustele: mis mõjub maalidele-graafikale ja nende raamidele kahjustavalt ning mida teha, et neid saaks imetleda ka aastate pärast. Jagame esmaseid teadmisi, soovi korral võib kaasa võtta mõne oma kodust pärineva kunstiteose, et saada spetsialistidelt nõuandeid.

Õpitoa esimeses pooles annab ajaloomuuseumi kunstikogu hoidja Epp Kangilaski ülevaate unikaalsematest kunstiteostest muuseumis ja räägib sellest, kuidas muuseum oma kogusid täiendab. Näha saab nii mõndagi põnevat.

Õpitoa teises pooles annab konservaator Merike Kallas praktilisi juhiseid kodus hoitavate kunstiteoste edukaks korrastamiseks ja säilitamiseks. Tutvume olulisemate kahjustuste ja kahjuritega, saame ülevaate esmastest hooldusvahenditest ning lihtsamatest töövõtetest, mida kodus kasutada. Teada saab, kust leida abi keerukamate tööde tegemiseks ja mida üldse võib kodus omal käel ette võtta.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp