Tantsud arhitektuuriga Tallinna Kunstihoone Galeriis

1 minut

Meid ümbritsevaile ruumiobjektidele pöörame tavaliselt tähelepanu siis, kui valmib mõni uus suurehitus või vaieldakse järjekordse detailplaneeringu üle. Ega erialainimesedki – arhitektid, disainerid, kujundajad – ei mõtle ööpäevaringselt ainult ruumiprobleemidest. Igapäevaselt on meil muidki muresid.

Samas elame me kõik päevast päeva ja aastast aastasse keset arhitektoone: liiklusmüra ning mitmekeelse jutuvada kohal kõlab valjult arhitektuuri kivist muusika. Tuleb vaid seisatada ja kuulata.

Meie ehituse alusmüüriks on spetsiaalselt selle tarbeks loodud muusika, millele toetuvad rajatise teised elemendid – inimesed ja abstraktsed vormid. Koos Ignar Fjukiga on vormistatud ruumielamustest  saadud muljeid graafiliseks sarjaks või näituseks varemgi. Seekord kutsuti kaasa helilooja Erkki-Sven Tüüri, heliruumi eksperdi Tammo Sumera ja videokunstnik Pille Kannimäe, et kokku panna installatsioon, milles kuuldav ja nähtav ruum sõbralikult dialoogi astuksid ning näitusekülalisele kaasaelamist pakuksid.

Näituselt „Tantsud arhitektuuriga” ei maksa otsida tantsu- ja ehituskunsti käsitlusi ega sotsiaalpoliitilisi teravusi. Näitus jutustab tajudest, räägib ruumist ning osutab lihtsate võtetega sellele, et ruum nii meie ümber kui meie peades väärib märkamist. Mõnikord võib-olla koguni korrastamist.

14. veebruar – 9. märts 2014

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp