Kontserdisari „Kuulajale” viib rännakule ümber Läänemere

1 minut

Eesti Kammerkooride Liit (EKKL) on Eesti Kooriühingu 1997. aastal loodud alaliit, kuhu kuulub 17 Eesti koori ja mille eesmärk on kõrgetasemelise a cappella koorilaulu säilitamine ja edendamine. Lisaks kontserdisarjale „Kuulajale” korraldab EKKL Eesti kammerkooride festivali, jõuluootuskontserte ning teisi kammerkoorilaulu väärtustavaid tegevusi.

Eesti Kammerkooride Liidu kontserdisarja 2014. aasta esimesed kontserdid „Põhjataeva all” tutvustavad soome, norra, rootsi ja läti rahvalaule ning Gjeilo, Griegi, Nystedti, Rautavaara, Saare, Tormise, Uusbergi ja Vinteri loomingut. Kava on kokku pannud kammerkoori A. Le Coq dirigent Eve Paap ja E STuudio kammerkoori dirigent Küllike Joosing.

Kontserdisari „Kuulajale” esitleb omanäolisi ja mitmekülgse tegevusega Eesti kammerkoore. Veebruarikontsertidel kuuleb Tartus 1999. aastal asutatud kammerkoori A. Le Coq, kes sai laiemale avalikkusele tuntuks ETV saatest „Laululahing 2009”, ning 2004. aastal Põlvas loodud E STuudio kammerkoori, kes on üles astunud nii koos Kait Tamra, Olav Ehala ja Tõnis Mägi kui ka Võru kammerorkestri ja Vanemuise Sümfooniaorkestriga (dirigent Tarmo Leinatamm).

Sari „Kuulajale” jätkub 27. aprillil Tallinnas ja 3. mail Tartus, mil esinevad kammernaiskoor Sireen ja kammerkoori Crede. Tallinna kontserdid salvestab Klassikaraadio.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp