Mustonenfestil annab kontserte Israel Camerata Avner Bironi juhatusel

1 minut

Eesti kontsertide kavas kõlavad Mozarti ja Haydni nn tormi ja tungi perioodi sümfooniad ja Boccherini „La casa del diavolo“. Kontserdi kavas kõlab veel iisraeli helilooja Menachem Wiesenbergi iisraeli ja jidiši rahvamuusikast mõjutusi saanud Concertino udile, klaverile ja orkestrile. Udil soleerib Jeruusalemma Muusikaakadeemia idamuusika osakonna juhataja Taiseer Elias, kes on teinud koostööd muusikutega nagu Paco De Lucia, Isaac Stern, Hariprasad Chaurasia, Ravi Shankar, Tabea Zimmermann, David Geringas jpt.

Israel Camerata on juhtivaid kammerorkestreid maailmas, mis ühendab erineva kultuuritaustaga muusikuid ning on just tänu sellele saavutanud ainulaadse kõla- ja esituskultuuri. See on harukordne orkester, milles kõrvuti mängivad juudi ja araabia muusikud on esinenud kõikjal maailmas. Nüüd toob kontserditurnee orkestri esmakordselt Soome, Lätti ja Eestisse.

1984. aastal loodud Israel Camerata asutas dirigent Avner Biron, tänu tema intensiivsele ja inspireerivale tööle on orkester saavutanud Iisraeli muusikaelus olulise positsiooni ning pälvinud rahvusvahelist tähelepanu. Biron kujundab originaalseid ja huvitavaid programme ning tellib iisraeli heliloojatelt uusi teoseid. Orkester on tema dirigeerimise all andnud menukaid kontserte Iisraelis, Euroopas, USAs, Kaug-Idas ning mainekates kontserdipaikades Amsterdamis, Berliinis, Leipzigis, Bonnis, Pariisis, New Yorgis, Washingtonis, Los Angelesis, Chicagos, Alaskal, Pekingis, Shanghais jm.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp