Eesti Ajaloomuuseumi õpituba teemal “AJALOOLISTE RELVADE KOLLEKTSIONEERIMINE JA SÄILITAMINE”

2 minutit

 
Eesti Ajaloomuuseumi relvade kollektsioon on üks suurim omalaadseid Eestis sisaldades üle 2700 eseme. Kogu sisaldab külm- ja tulirelvi, turviseid ja muid sõjapidamisvahendeid 13. sajandist kuni tänapäevani. Millised probleemid on ajalooliste külm- ja tulirelvade kollektsioneerimisel, kuidas ja kas erineb muuseumi kogumistöö erakollektsionääride omast, mida silmas pidada relvade hoiustamisel, sellest kõigest tuleb õpitoas juttu.
 
Õpitoa keskseks teemaks on Eesti Vabariigi relvaseadusega relvade kollektsioneerimisele pandud seaduslikud raamid, puudutades nii üldist situatsiooni, väljakujunenud praktikat kui ka võimalikke tulevasi õigussituatsiooni muudatusi.
 
Lisaks tehakse juttu relvade kogumise ja säilitamisega kaasnevatest praktilistest probleemidest ning saab tutvuda ajalooliste relvade eksponeerimise põhitõdedega Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone relvakambris.
 
Järgmine õpituba teemal „Kunstikogu muuseumis ja maalide-raamide esmane korrastamine“ toimub 15. veebruaril 2014 kell 13.

Fotol: Suurgildi hoone Relvakamber annab ülevaate siinmail kasutatud külm- ja tulirelvadest. Foto: Vahur Lõhmus
 
Eesti Ajaloomuuseumi õpitubade eesmärk on kultuuripärandi väärtustamine. Räägime sellest, kuidas ise kodustes tingimustes alal hoida perekonnalooga seotut, armsaid isiklikke mälestusesemeid või kollektsioone. Mõtleme koos teemadel, missugused asjad väärivad kohta muuseumis ja millised asjad on inimesele isiklikult tähtsad. Vaatleme, mida muuseumis hoitakse ja mida hoitakse kodus. Selgitame, kuidas vanu asju ehk meie kultuuripärandit ära tunda, säilitada ja/või taas kasutama õppida.
 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp