Ilmar Malini näitus “EluLõng” Tartu Kunstimajas

1 minut

Ilmar Malin lõpetas 1954. aastal Tallinnas Riikliku Kunstiinstituudi, mille järel tegutses aktiivselt kunstniku, õppejõu, kunstielu ja -hariduse eestkõnelejana oma kodulinnas Tartus. Kunstiajaloos räägitakse temast peamiselt kui ühest järjepidevamast eesti sürrealistist. Tegelikkuses on Malini kunstipärand palju eripalgelisem ja mitmekülgsem, andes ka aastakümneid hiljem võimaluse taasmõtestada tema loomingu tähendusvälja.
 
Näitus “EluLõng” keskendub maalidele, joonistustele ja installatsioonidele, milledes peegeldub Ilmar Malini elutunnetus ja -lugu. Nii moodustavad suure osa ekspositsioonist portreed inimestest, kellega kunstnik kokku puutus või kes iseloomustavad olulisi arenguetappe tema loometeel. Ilmar Malini sümbolistlikku ja religioosset kunstikeelt kajastavad filosoofilise alatooniga tööd maailmaruumist, elu algusest ja lõpust. Näituse keskmes on taasloodud installatsioonid “Organon” ja “EluLõng”.
Ekspositsioon koondab töid erakogudest, Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi, Eesti Kirjandusmuuseumi, Viinistu Kunstimuuseumi ja SA TÜ Kliinikumi kogudest.
 
Avamise järgselt toimub Kirjanduse Majas vestlusring Ilmar Malinist ja rühmituse PARA´89 tegevusest. Algusaeg orienteeruvalt kell 17
 
Näituse kuraatorid: Jaan Malin, Kadri Asmer.

TARTU KUNSTIMAJA (Vanemuise 26)
SUUR SAAL / VÄIKE SAAL
ILMAR MALIN (1924-1994) / “EluLõng”
16.01.-09.02.2014 

Näitus “EluLõng” jääb avatuks kuni 9. veebruarini 2014.
 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp