14 riigi rahvastikuteadlased kogunevad Tallinna Ülikoolis

1 minut

Tallinna Ülikoolis kohtuvad teadlased osalevad kogu Euroopat hõlmavas teadusprojektis “FamiliesAndSocieties” ning on mitme rahvusvahelise kodanikuühiskonna organisatsiooni ja sidusrühma esindajad 14 riigist. „Nii kõrgetasemelist ja arvukat rahvastikuteadlaste esindust pole Eestis varem vastu võetud. Meile on see nii tunnustuseks kui võimaluseks, sest rahvusvahelised võrdlused aitavad kõige tõhusamalt ka Eesti kogemust mõtestada ning tõhustavad siinset ekspertiisi poliitikamõjude hindamisel,” märkis Eesti Demograafia Instituudi direktor Luule Sakkeus.

Neli aastat kestev projekt keskendub perevormide, -suhete ja eluteede mitmekesisuse ja neis asetleidvate muutuste võrdlevale uurimisele. Eraldi tähelepanu pööratakse sotsiaalse keskkonna ja poliitikate peresuhteid vormiva mõju uurimisele ja uudsete poliitikalahenduste teavitamisele. Projekti käigus luuakse kaks uut andmebaasi, avaldatakse arvukalt teadusartikleid ning panustatakse teadmuspõhisesse poliitikakujundamisse. Projekti koordineerib Stockholmi Ülikooli demograafiaosakonna dotsent Livia Sz. Oláh.

Kohtumisel Tallinnas võetakse kokku esimese projektiaasta tulemused. Plenaarettekande perevormide ja poliitikate uuematest suundumustest Euroopas peab OECD sotsiaalpoliitika osakonna vanemökonomist Willem Adema ülikooli Tallinna saalis neljapäeval, 9. jaanuaril kell 9.15.

http://www.familiesandsocieties.eu

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp