Anne Türn “Talv” Hop galeriis

2 minutit

Anne Türn on mitmeti tunnustatud ning pika loomepraktikaga eesti keraamik kes seekordsele näitusele HOP galeriis on kaasanud käsitööõpetajana tegutseva Kristiin Sidoki. Selle koostöö tulemusena eksponeeritakse näitusel “Talv” ühiselt valminud portselanist, tekstiilist ja klaasist valgusobjekte. Türn, kui näituse esialgse idee autor, on klaasi ja keraamikat materjalidena kasutanud juba aastaid ning seekordne materjalikooslus – tekstiil ja portselan on kogenud kunstnikule vägagi värske väljakutse.
“… Alguse sai kõik poolteist aastat tagasi, Kristiini soovist, portselanile pits ümber heegeldada. Hakkasime katsetama. Näitus “Talv” ongi üks osa sellest kuhu välja jõudsime. Portselanile kasukas selga – kui päris piltlikult väljendada. Talvel pole mõtet külmetada…”
/A. Türn/
Näituse üks keskne teema on valgus mis läbi fiiberoptiliste juuspeente kaablite jõuab objektideni ning mängib kogu loos oma kindlat rolli – sidudes olemasoleva vormi, värvi ja materjali õrnalt ning delikaatselt.
“Fiibri avastasin enda jaoks siis, kui hakkasin otsima valgustuslahendust portselanist ja klaasist töödele. Erinevalt kohmakatest elektrijuhtmest on fiiberkiud praktiliselt nähtamatu ja transpordib valguse meetrite taha muutudes osaks objektist.
Nii saavadki ühes projektis kokku keraamika, klaas tekstiil ja valgus. TALV on märksõnaks, mis neid seob.”
/A. Türn/

21.12. 2013 – 07.01. 2014 

Hop galerii
Tallinn
Hobusepea 2

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp