Tallinna Keskraamatukogu 90

2 minutit

Üheksakümne aasta jooksul on kojulaenutuse teenus Tallinna Keskraamatukogus läbi teinud arengutee, mille olulisemateks tähisteks on haruraamatukogude võrgu arendamine, 2002. aastal arvutiteenindusele üleminek ning 2012. aastal e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonna ELLU kasutuselevõtmine. Aastatega on laenutuste arvud tõusnud kordades, kui 1923. aastal tehti 5000 laenutust, siis 2013. aastal on tehtud juba enam kui 1,3 miljonit laenutust, sealjuures laenutatud heli-ja videosalvestisi ning e-raamatuid.

Tähistamaks raamatukogu jaoks olulist sündmust, oleme teinud mugavamaks ELLU-s leiduvate e-raamatute otsimise kataloogis ESTER, kus on nüüd eraldi kataloogi osa e-raamatute leidmiseks. Samuti toimuvad 18. novembril Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonnas (Estonia pst 8) ja võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) erinevad lugejatele suunatud ettevõtmised. Kogu päeva jooksul pakuvad raamatukoguhoidjad lugejatele laenamiseks üllatuspakina vormistatud lugemissoovitusi – raamatu pealkiri ja autor selguvad alles peale laenamist.

Kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis (Estonia pst 8 ) mälumäng „Lugejad vs raamatukoguhoidjad“. Mälumängul osalemiseks on vajalik eelregistreerimine telefonil 683 0920 või e-posti aadressil Mari.Sieberk@tln.lib.ee.

Üheksakümne aasta jooksul on meie lugejate meeli köitnud tuhanded raamatud ja autorid – igal ajal on olnud omad lemmikud. 1920. aastal oli loetavaim kirjanik Tallinna Keskraamatukogus Oskar Luts. 1928. aastal äratas lugejate tähelepanu Betti Alveri esikromaan “Tuulearmuke” (1927). Esmaspäeval, 18. novembril jõuab lõpule küsitlus, mille käigus selgitame välja eestikeelse kirjanduse osakonna lugejate viimase aja suurimad lugemiselamused ja lemmikraamatud läbi aegade. Kõikide osalejate vahel loositakse kell 17.30 Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) rõdusaalis välja auhinnad. Auhinnasaajate nimed ja lemmikraamatud avaldatakse Tallinna Keskraamatukogu kodulehel 19. novembril.

Võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) saab tutvuda väljapanekuga „Lugejate lemmikud“, kuhu on koondatud osakonna lugejate, kes külastasid raamatukogu viimase kuu jooksul, lemmikraamatud.

Tallinna Keskraamatukogu tänab kõiki oma lugejaid, kes läbi aastakümnete on raamatutarkust just meie raamatukogust ammutamas käinud.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp