Kui kestlik on Laulu- ja tantsupidu?

1 minut

Samuti on kavas ettekanded, mis käsitlevad laulu- ja tantsupeo mõju ühiskonnas ning vaatlevad peo sisu ja vormiga seotud teemasid. Ühesmõtlemise mõlema päeva ettekanded on interneti vahendusel kõigile jälgitavad ERR uudisteportaali uudised.err.ee vahendusel.

Sotsioloogilise uuringu “Minu laulu- ja tantsupidu” valmistasid ette laulu- ja tantsupeo eestvedajad ning mitmed kaasamõtlejad Marju Lauristini juhendamisel. Uuringu viis läbi käesoleva aasta alguses Saar Poll. Küsitleti ligikaudu 1300 eesti keelt kõnelevat inimest vanuses 15-74 eluaastat. Ühesmõtlemine ning uuring on seotud Eesti, Läti ja Leedu laulu- ja tantsupeo traditsiooni UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja kandmise 10. aastapäevaga.
Konverentsil osalevate Läti ja Leedu kolleegide ettekannete sisuks on laulu- ja tantsupidude traditsiooni hetkeseis Lätis ja Leedus.

Ühesmõtlemisel esinevad ettekannetega näiteks Marju Lauristin, Aarne Saluveer, Raul Talmar, Aet Maatee, Angela Arraste, Erik Terk, Rein Veidemann jt.

Iga teemabloki lõpus toimuvad mõtteringid, mida juhivad Neeme Raud ja Indrek Treufeldt. Mõtteringides osalevad näiteks Toomas Paul, Rein Lang, Margus Allikmaa, Kalev Järvela, Tõnu Kõrvits, Maie Orav jpt.

Ühesmõtlemine “Laulu- ja tantsupeo puudutus ajas” toimub KUMU auditooriumis (Weizenbergi 34) 24.oktoobril kl 11.00 – 19.00 ja 25. oktoobril kl 10.00 – 16.00.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp