„Muusikasillad” tutvustab rahvusvähemuste kultuure Tallinna koolides

1 minut

Esimene kontserdipäev, kus esinesid Alla Popova (sopran), Virgo Veldi (saksofon) ja Ralf Taal (klaver), viidi läbi Tallinna 21. koolis, publikuks nii selle maja kui ka Tõnismäe Reaalkooli,  21. kooli venekeelse partnerkooli õpilased. „Muusikasillad“ ühendab klassikalise muusika kontserdiga ka muid tegevusi: VI ja VII klasside õpilased osalevad vestlusringis muusikutega ning kontserdi ja jutuajamise põhjal koostatud viktoriinis. Ühisele õpitakse ka mõni laul ja näidatakse-tutvustatakse partnerkooli õpilastele oma kooli.
Järgmised projektipäevad viiakse läbi 6. XI Inglise kolledžis, külas Tallinna Humanitaargümnaasium, 7. XI Gustav Adolfi Gümnaasiumis, külas Tallinna Pae Gümnaasium ning 14. XI Tallinna Reaalkoolis, külas Tallinna Juudi Kool.

Projektipäevi elluviija on PLMF looja, ooperilaulja Pille Lill: „Mul on alati suur rõõm kui leiame võimaluse selliseid projekte läbi viia, sest ühelt poolt saame aidata kaasa partnerkoolide suhete arenemisele ning ühtlasi näen, kui huvitav see on nii laste ja õpetajate kui ka muusikute jaoks. Muusika on rahvusvaheline keel ja seega parim vahend alustamaks rääkimist kohati tundlikest inimeste erinevusi käsitlevatest teemadest.“

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp