Ülle Marks Draakoni galeriis

1 minut

Protsess sai alguse 1995. Gotlandil. Tookord maailma äärel igavikust mõtiskledes sai loodud lõpmatu arv objekte. Iga üks neist kordumatu hetk, nii puudutuses kui ka mõtisklustes. Iga objekt, koopia ruumist, peatatud ajahetkest, mõtetest ja tunnetest, episood igavikus. Projekt on edenenud etapiti objektidena ja digikoopiatena nii kodus kui ka võõrsil. Ositi esitatud Kunstihoone galeriis 1998. aastal, Tallinna Graafikatriennaali raames 2001. aastal ja Györi VI Rahvusvahelisel joonistuste ja graafika biennaalil ja Impact 5 raames 2007. aastal. Projekt kandideeris osana tervikus eelmisel Veneetsia Biennaali Eesti ekspositsiooni konkursil 2011. aastal, on nüüdseks ositi Kumu kunstimuuseumi kogudes, erakogudes, Gotlandi sakraalarhitektuuris ja on saanud mitmeid rahvusvahelisi auhindu. Hetkel ideena küpsemas ja teostumas arhitektuurse suurvormi suunas nii sakraalsel kui ka reaalsel maastikul.
Projekti „igavik. jäljed / eternity. traces“ helimaastiku on kujundanud Draakoni galeriisse Helena Tulve ja Margo Kõlar. Helimaastik saab väljundi CD-l. Nummerdatud eritiraaž, 50 eksemplari graveeritud Ülle Marksi, Helena Tulve ja Margo Kõlari signatuuridega, tuleb müüki Draakoni galeriis toimuva projekti raames.
Autorid kohtuvad vaatajatega, kuulajatega ja kaasteelistega projekti selle etapi lõpetamisel, 12. oktoobril algusega kell 15.00.

Näitus jääb avatuks 12. oktoobrini 2013.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.
Näituseid Draakoni galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp