TÜ keelekeskus ja festival Mailaul tutvustavad Baltimaade luulet ja pärimusmuusikat

2 minutit

Igast riigist astuvad üles kaks veel ülikoolidega seotud, aga juba oma maa kirjandusilmas nime teinud noorpoeeti ning pärimusmuusikud. Luulet esitatakse nii originaalis eesti, läti ja leedu keeles kui ka ingliskeelses tõlkes. Esimese Balti riikide tudengikonverentsi “Bridges in the Baltics” raames toimuv kultuurisündmus on avatud kõigile huvilistele. Kontsert-luuleõhtu on ühtlasi Mailaul 2013 sügisfestivali lõppkontserdiks, kus kuulajail on võimalus vahetult osa saada kolme Balti riigi kaasaegsest luulest ja pärimusmuusikast.

TÜ keelekeskuse juhataja kt Tiina Katteli sõnul on igasugune läbikäimine meie kolme riigi vahel ülimalt oluline. Samas osalevad konverentsil lisaks Baltikumi tudengitele ka üliõpilased Soomest, Poolast, Tšehhist, Ungarist ja Inglismaalt, keda kõiki liidab huvi ühe või mitme Baltimaa keele, kultuuri, ajaloo jne vastu. “See luule- ja muusikaõhtu annab väga hea võimaluse kõiki keeli originaalis kuulda, saada osa noorte eestlaste, lätlaste ja leedulaste mõttemaailmast ning loomulikult omavahel suhelda”, lisas Kattel.

Baltimaade luule- ja folgiprogramm sünnib Tartu Ülikooli keelekeskuse ja autorilaulufestivali Mailaul koostöös. Programmi toetavad Läti Keele Agentuur, Leedu Vabariigi Suursaatkond Eestis, Tartu linn ja Eesti Kultuurkapital.

Mailaul 2013 sügisfestivali kava:

18.00 Tartu Jaani kirikus: Siiri Sisask, “Hetkeis muutuvad värvid”

20.00 Tartu Jazziklubis: Allan Vainola & Unenäopüüdjad / Arles Kangus

21.00 Luule- ja folgiklubi Genialistide klubis:

Muusika: Midrid (Eesti), TaiTai (Läti), Lipk ant sienų (Leedu)

Luule:

Ramunė Brundzaitė (Leedu)

Jonas Martinaitis (Leedu)

Ulvis Zirnis (Läti)

Andris Hiršs (Läti)

Maarja Pärtna (Eesti)

Helena Läks (Eesti)

www.mailaul.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp