Tartu Ülikooli Kammerkoorteeb Hüpassaares Mart Saarele kummarduse

2 minutit

Hüpassaare päeva idee autor ja päevajuht Riina Roose ütles, et põhjuseid, miks nüüd või millal tahes Hüpassaarde minna leiab rohkelt, sest Hüpassaarest leiab alati tasakaalu meid igapäevaselt saatvale ilmamürale. Roose ütles, et „Hüpassaare looduskeskkond on ainulaadne oaas, looduse monument, millist teist on Eestist ja võib olla tervest maailmast raske leida. Hüpassaares kõlab Mart Saare muusika sootuks teisiti kui kontserdisaalis. Seal saab muusika endasse kogu 200 aasta vanuse talukoha ja tuhandete aastate vanuse raba jõu ja vaimu. Hüpassaare on meie looduse ja muusika katedraal. Ja seda soovitan ma kõigil sinna otsima ja imetlema minna“.

Tartu Ülikooli Kammerkoori repertuaaris on hetkel üle tosina Mart Saare kooriloo ning koori kokkupuude Mart Saare muusikaga on kestnud pikki aastaid. Koori president Indrek Mustimets ütles, et „Oleme laulnud Mart Saare loomingust enam kui paarkümmend lugu ning me ei jõua ära vaimustuda kui rikkalikult ja kaunilt on noodijoontele paigutatud Eesti looduse meeleolud, värvid ja vaimsus.“ Mustimets lisas, et on eriline laulda Saare muusikat Hüpassaare rabas ja taluhoovis, sest seal lauldes kuuleb seda kindlasti ka kogu Mart Saare hõim ja iga lauldud noot saab seal kui erilise looduse ja Mart Saare õnnistuse.

Kontsert algab pühapäeval kell 15. Koori dirigeerib Triin Koch. Päeva juhib Riina Roose ja vahetekste loeb kirjandusteadlane Enn Lillemets.

Kontakt:

Koori dirigent Triin Koch 527 1105

koori president Indrek Mustimets 506 3076

kontserdi idee autor Riina Roose 5646 6419

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp