Disainiöö tuleb taas

2 minutit

Seekordne disainiöö kannab üldnime ”Disaini piire otsides” ja selles otsitakse eripalgeliste seminaride, töötubade, näituste, konkursside, etenduste jt ürituste kaudu disaini olemust, kombatakse selle piire ja arutletakse, kuidas mõõta disaini.

EKA platsile püstitatakse telk

Disainiöö avatakse 26. septembril kell 20 EKA platsile (Tartu mnt. 1) püstitatavas disainiöö telgis, samas toimub ka konkursi Eesti Juurte Juurde autasustamine ja moeshow „Reet Aus in Beximco” jm.

Disainiöö telgis toimuvad üritused juba avamispäeval, nt Tervishoiudisaini seminar, Euroopa vanaemade koogiretseptide näitus ja filmiprogramm.

Telgist tasub läbi astuda ka järgnevatel päevadel – 27. septembril toimuvad seal ümarlaud „Jätkusuutlikkuse integreerimine moetööstusesse”, Xenia Joosti moeshow, heategevuslik disainioksjon jm, 28. septembril aga arhitektuuri huvikooli töötoad ja töötuba Tallinn City, mitmed loengud, filmiprogrammid, aga ka ansambli „Armastus” esinemine.

Põnevaid üritusi põnevates kohtades

NUKU kohvikus (Lai tn. 1) saab näha näitust „Illustreeritud Disainiaabits ehk 25 Poola ilustraatori joonistatud 100 asja”, Laikmaa ja Gonsiori tänava ristmiku aluses jalakäijate tunnelis avatakse Valgevene näitus „Demokraatia juhised plakatitel”, Eesti Arhitektuurimuuseumis aga Eesti Arhitektide Liidu arhitektuurivõistluste “ERAMU 2008-2012” ja “VÄIKE 2010-2012” tulemuste põhjal loodud näitus, mis annab ülevaate nimetatud aastatel Eestis valminud eramute ja arhitektuursete väikevormide paremikust. Avamisel kuulutatakse välja auhindade saajad.

Disainiöö laieneb Kultuurikatla aeda

Kultuurikatla aias leiab 28. septembril aset Disainiöö Moekolmiku moeshow (Marlis Lucila Piirsalu, Johanna Nurm ja Marit Ilison) ja 29. septembril Marta Cycles´i ja Liisa Sooleppi moeetendus „Öörändur”.

Kõik päevad lõpevad valgusshowga, millest saab osa Disainilinnakus Tartu mnt. 1.

Lisaks põhiprogrammile on Disainiööl ulatuslik satelliitprogramm, mille raames toimub näiteks vestlusõhtu „Ruum ja vorm seisval ning liikuval pildil” (Overalli salong, Lootsi 11), näitus/müük „Puidust elegants”(pood „Päike tantsib”, Olevimägi 13), IdeaMarket: Networking Day + TeamLab (Baltika Moelava ja Tallinna Loomeinkubaator, Veerenni 24) jt üritused.

www.disainioo.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp