Enn Kunila kunstikogu näitus Brüsselis

1 minut

Näitusel on eksponeeritud Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Ado Vabbe, Elmar Kitse, Lepo Mikko, Endel Kõksi ja paljude teiste maalid, kokku 34 teost.

Näituse kujundaja on Tiit Jürna, saalitekstide autor Eero Epner. Näitus jääb Euroopa Parlamendi Yehudi Menuhini saalis (aadressil Rue Wiertz 60, Brüssel) avatuks 26. septembrini.

Näituse puhul ilmuvad nii ingliskeelne näitusekataloog kui ka ingliskeelne raamat, mis annab ülevaate eesti maalikunsti ajaloost 20. sajandil, toetudes Enn Kunila kollektsioonile. Ligi 90-leheküljeline näitusekataloog tutvustab Brüsselis eksponeeritavat valikut koos maalide reproduktsioonide ja kunstnike tutvustustega. Lisaks kataloogile ilmub ka ingliskeelne Enn Kunila kollektsiooni raamat, mis tutvustab suuremat valikut Kunila kogust, sisaldades 77 maali koos reprode ja ülevaatega nii maalidest kui ka autoritest. Raamatute tekstide autor on kunstiajaloolane Eero Epner, eessõnad kollektsiooni loojalt Enn Kunilalt.

Brüsselis avatav näitus on teine Enn Kunila kollektsioonil põhinev näitus välismaal. 2010. aastal eksponeeriti Helsingi Taidehallis pealkirja all „Viron Värit“ enam kui sadat tööd. Näitus oli menukas ühtviisi nii kriitikute kui ka publiku seas. Eesti publik sai suuremahulist Enn Kunila kollektsiooni väljapanekut vaadata Tallinna Kunstihoones 2010. aastal, kui seal eksponeeriti näitust „Kölerist Subbini. 150 aastat eesti klassikalist maalikunsti Enn Kunila kogust”.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp