Tallinna Kinomajas alustati taas „Eesti filmi teisipäevadega“

2 minutit

Esimene teemaõhtu oli pühendatud Eesti filmiloojate portreteeringutele, linastus mitu auhinda võitnud Enn Säde dokumentaalfilm „Jüri, see mulk ehk mis tuul müürile…“ (2004). Film jutustab filmilavastaja Jüri Müüri (1929-1984) elusaatusest ning loomingulistest heitlustest. Kohtuti filmi autori Enn Sädega.
Järgmisel „Eesti filmi teisipäeval“, 24. septembril on kavas Tartu dokumentalisti Jaan-Jürgen Klausi autoriõhtu. Linastuvad filmid  „Erakpoeet Marko Kompus“ (2005), „Erkki Hüva Sinitäheke“ (2007), „Varblane, poeet“ (2008), „Grigori Lotmani Õndsak“ (2011), „Reaktiivkodanik Jaan Muna (2013). Kohtutakse autoriga.
Oktoobri esimesel teisipäeval on Peeter Brambati autoriõhtu filmiga „Ehituskunstnik Toomas Rein“, seejärel on kolmel korral ekraanil Eesti hõimurahvaste kultuuriga seotud dokumentaal- ja animafilmid. Tulevad veel Ilmar Taska, Tõnu Virve, Jaan Ruusi ja Kaljo Kiisa loomingule pühendatud teisipäevaõhtud.

26. novembril on kavas üllatusesinejaga tummfilmikontsert, kus näidatakse Vladimir Gaidarowi lavastatud põnevusmelodraamat „Kire lained“. Sellest Saksa-Eesti 1930. aastal valminud ühisfilmist on maailmas teadaolevalt säilinud vaid üksainus koopia, mida säilitab Eesti Filmiarhiiv. Detsembrikuus tutvustatakse muu hulgas Välis-Eestis valminud dokumentaal- ja mängufilme Eesti Filmiarhiivi kogust.
„Eesti filmi teisipäeva“ seansse korraldab Eesti Kinoliit. Sissepääs üritustele Tallinna Kinomaja saali Uus tn 3, algusega kell 18 on tasuta.

„Eesti filmi teisipäev“ on Eesti filmikunsti lähi- ja ka kaugemale ajaloole pühendatud filmiseansside sari, mis toimub Kinomaja saalis juba kolmandat aastat.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp