Pärnu Linnagalerii avab sügishooaja kahe uue näitusega

2 minutit

 
Liisa Kruusmäe ja Liis Küla  kuraatorprojekt “ÖÖ” heidab pilgu öisesse pimedusse, kus enamus inimesi näevad unenägusid. Ühel või teisel määral on see seotud reaalse eluga, samas pöörates seda täielikult ümber. Öösel enne uinumist uitavad mõtted peas ja tihti tabame me endas leidvat just need kõige paremad ideed, mis üleskirjutamata kaovad nii kiiresti nagu nad tekkisid
 Idee öö näitust teha tekkis Liisa Kruusmäel ja Liisi Külal juba ammu, kuid mõte teha sellest grupinäitus alles hiljem. Algselt Unenägude nime kandev näitus sai nimeks “ÖÖ”, ilmselt just tööde mitmekesisuse pärast, aga ka sellepärast et öö on müstiline ja mitmetähenduslik.
 “Kogusime kokku 25 sõpra ja andekat kunstnikku erinevatest maailmanurkadest ja kutsusime neid näitama oma öiseid nägemusi.”
Näitusel „ÖÖ“ osalevad kunstnikud: Helmi – Elfriede Arrak (Eesti), Zoe Elena Delautre (Hispaania), Manfred Dubov (Eesti), Elisabet Ericson (Rootsi), Tiina Erik (Eesti), Maureen Gubia (Ecuador), Dylan Hayes (Ameerika Ühendriigid), Clara Bessijelle Johansson (Rootsi), Liisa Kruusmägi (Eesti), Liisi Küla (Eesti), Brothers Mangiagrigio (Itaalia), Alina Orav (Eesti), Xavier Ov?dio (Portugal), Johan Pajupuu (Eesti), Sofia Palma (Portugal), Juan Duarte Regino (Mehhiko), Rein R Seppius (Eesti), Therina Soupionas (Lõuna Aafrika), Kairit Sõlg (Eesti), Allan Sõnajalg (Eesti), Fernando Marcel Torres (Peruu), Ragne Uutsalu (Eesti), Dvvid/Presper Watson (Ameerika Ühendriigid), Masashi Yamamoto (Jaapan).
 

17. September, kell 20 toimub Brothers Mangiagrigio (Itaalia) performance. Algus Linnagalerii ees (Uus tn 4).
Näituse avamisel, kell 18.00 Juan Duarte Regino (Mehhiko) performace.
 
Ville-Karel Viirelaid “Maagiline kontseptualism”
Näituse pealkiri “Maagiline kontseptuaslism” filosofeerib kunsti metafüüsilise olemuse üle. Kunstnik kui psühhedeelne aktivist korraldab reaalsuse ümber oma subjektiivse loovusega. Tööde tehniline teostus ja visuaalne narratiiv ühenduvad poststrukturalistlikuks sümfooniaks, mille kontekstiks on vaataja ise oma eksistentsiaalsete paranoiadega.
“Õudusmaali alla võib liigitada ka Ville-Karel Viirelaidi, kelle klaasile maalitud ekspressioonid on täiesti arusaamatud, aga millegipärast lummavad.” Siram
Ville-Karel Viirelaid on Pärnumaalt pärit kunstnik, õppinud Eesti Kunstiakadeemias ja Academia Gratas. Näitusel eksponeeritakse kunstniku värskemaid autoritehnikas maale ja videokunsti aastatest 2012-2013.
 

Liisa Kruusmäe/ Liis Küla kuraatorprojekt “ÖÖ”
Ville-Karel Viirelaid “Maagiline konseptualism”
 
18.09 – 12.10.2013
Pärnu Linnagalerii

(Uus 4) Raekoda

www.linnagalerii.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp