Granö loengute sarja jätkab kultuuri, tervise ja heaolu professor Marja-Liisa Honkasalo

2 minutit

Loengus käsitleb professor Honkasalo kultuuri, tervise ja heaolu vahelisi seoseid lähtudes sellest, et tervislik seisund on tingitud seda ümbritsevatest kultuurilistest tingimustest. Honkasalo sõnul vajavad lähemalt uurimist need kultuurist tulenevad tegurid, mis säilitavad inimeste ebavõrdsust tervislikus seisundis mitmete inimpõlvede jooksul.

Honkasalo töötab Turu ülikooli kultuuri ja tervise uurimiskeskuses kultuuri, tervise ja heaolu professorina. Oma pika ja silmapaistva teadlaskarjääri jooksul on ta olnud tegev nii meditsiini, antropoloogia, semiootika kui ka sotsioloogia valdkonnas. Tema huviks ning uurimuste peamiseks teemaks on läbi aastate olnud looduse ja kultuuri vaheliste seoste selgitamine ning analüüsimine.

Granö loengusari on saanud nime soomlasest geograafiaprofessori Johannes Gabriel Granö järgi, kes oli Tartu ülikooli professor aastatel 1919-1923. Granö loengusari toob avalike loengute ning seminaridega Eestisse Soome tippteadlasi juba alates 2004. aastast. Sarja raames on Tartu ülikoolis loenguid pidanud mitmed mainekad professorid erinevatest Soome partnerülikoolidest, sh Turu ülikoolist: rektor ja kultuuriajaloo professor Keijo Virtanen (2011), majandusteaduskonna lektor Ulla Hakala (2011), rahvatervishoiu emeriitprofessor Ilkka Vuori (2009), majandusgeograafia dotsent Tommi Inkinen, politoloogia professor Esko Antola (2006) ning Johannes Gabriel Granö poeg, professor, akadeemik, Tartu ülikooli audoktor Olavi Granö.

Loenguid ja seminare korraldab Soome instituut koostöös Turu ülikooli, Tartu ülikooli ja Granö keskusega.

13. septembril kell 12.15 (Ülikooli 16-214) toimuv loeng on inglise keeles ja kõik huvilised on oodatud!

Rohkem infot professor Honkasalo ja loengu kohta leiab Soome instituudi koduleheküljelt.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp