Elektriteater alustab uut kinohooaega Jarmuschi retrospektiiviga

2 minutit

Sügishooaeg algab Elektriteatris tänu lahkete hooandjate toetusele suve jooksul käima saanud projektoriga nädal aega filmilindilt filme näidates. Koostöös Sõpruse kinoga alustame 10. septembril Jim Jarmuschi retrospektiiviga, mille vältel näitame ameerika sõltumatu režissööri viit linateost, kõik 35 mm filmilindilt. Hoiame eesti filmide näitamise traditsiooni ja toome Tartusse uusi kodumaiseid filme esitlema ka nende autorid. Enne aasta lõppu näeb veel iisraeli kino, kuue päeva jagu animatsiooni ja palju muudki.

Elektriteater jätkab juba traditsiooniliste uute eesti filmide tutvustamist koos filmitegijatega. Sügisel teeb hoo lahti 17. septembril fenomenaalselt populaarne dokumentaalfilm “Õlimäe õied”, kus külas filmi autor Heilika Pikkov. Sellele 18. septembril järgnev täispikk dokumentaal “Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha” on Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo film, mis näitab manipulatsioone, emotsioone, hirme, bravuuri ja tahet, millest koosnes “Ühtne Eesti”. Veel enne septembri lõppu tuleb Tartus Veiko Õunpuu esitlema oma uut filmi “Free Range”.

Järgnevatel kuudel linastuvad veel Eesti – Gruusia koostöös valminud “Mandariinid” koos filmimeeskonnaga, “Kertu” koos Ilmar Raagiga, Artur Talviku ja Peeter Vihma kodanikuühiskonna ja demokraatliku hierarhia suhteid lahkav “Okupeeri oma müür”. Lisaks vallutavad oktoobris terveks nädalaks Elektriteatri animatsioonid Priit Pärna animatsioonifestivali raames ja novembris Iisraeli filmipäevad.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp