Mari Pokinen esineb Vilde muuseumi hubases saalis

2 minutit

Noor näitleja ja laulja Mari Pokinen on jõudnud välja anda juba kaks heliplaati: „22“ ja „Maa saab taevani“. Esimene plaat jäädvustas Mari tunded ja mõtted kui ta oli 22 aastane. Teine plaat on täpselt nii palju täiskasvanulikum, kui looja on täiskasvanulikum täna. Kui esimene plaat koosnes lugudest, milles domineerisid Mari hääl ja tema kitarr, siis uuel plaadil on rohkem lugusid, mis on kõlapildilt veidi laiemad.
Mari toob oma isiklikud laulud kuuldavale peamiselt akustilise kitarri saatel, mida ta ise mängib. Kitarr ei ole aga sünnist saati Mari kaaslane olnud. Seitse aastat tagasi sai ta selle pilli jõulukingiks, asus seda siis omal käel õppima ning seejärel hakkas ise ennast laulmise aegu saatma.
Mari laulud räägivad temast endast. Tihti on need igavikulised ja täis paeluvaid looduskirjeldusi. Maheda häälega lauljatarile  meeldib väga üksi olla ja mõtiskleda: Loodusegagi on Maril sama isevärki suhe kui igavikuga – see tekitab temas igatsustunnet. “Tahaks nii palju kui võimalik linnast ära sõita ja vaikuses olla, aga seda ei saa alati teha. Looduses olemine ja lapsepõlv on kuidagi seotud minu jaoks, sealt vist siis ka see igatsus,” mõtiskleb Mari. Praegu on lisaks täiskasvanulikkusele Mari värskes loomingus ka rohkem rahu. “Tajun, et võib-olla veidi rohkem ruumi on minu muusikasse tulnud, et lugude sisse mahub rohkem pause ja hingamisi.“, sõnab Mari.

Kontserdile tulles saab külastada Vilde ajaloolist korterit tunnetades suure vaimu järelkaja ning vaadata galeriis olevat näitust „Paberist park“.
Piletid hinnaga 10 eurot on müügil Vilde muuseumis ja Ticketpro veebikeskkonnas. Ajalooline saal mahutab ainult 50 vaatajat kuulajat.

Eduard Vilde Muuseum/Kastellaanimaja Galerii
Roheline aas 3, Tallinn
Tel. 6013290, 6013181

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp