Lola Liivat Võru Linnagaleriis

2 minutit

Tegu on ühe näitusega kunstniku juubeli-aasta näituste raames. Näha saab 2013.a. Tallinna uues ateljees valminud maale, näitusel on ka 2011-2012 .aastate tööd.
Maalil “Laine 1951-2012” näeb veel õppiva kunstitudengi Pärnus maalitud realistlikku merelainet, 2012.a maalitud non-figuratiivne laine võib nii üles tõsta kui enda alla matta. Lola Liivat’i abstraktsed maalid kutsuvad vaatajat kaasa mõtlema ja sõnumit otsima. Vihjena võib öelda, et kunstnikule on alati korda läinud aated ja isamaa.
Võrus esineb Lola Liivat mitmendat korda, eelmise näituse nimi oli “Võlgu Võrumaale”. Võrumaaga on kunstnikul eriline side maakodu ja siin veedetud 41 suve, seda tõestab 2006.a. maalitud “Võrumaa, mu arm”.

Hetkel Võru Linnagaleriis avatud ka OBINITSA GRUPEERINGU ühisnäitus “Bändi proov” skulptuur, maal, tekstiil. Näitusel eksponeeritakse Eero Ijavoineni, Evar Riitsaare, Tuuli Puhveli ja Ove Kalde skulptuure, maale, tekstiile ja fotosid. Kunstnike inspiratsiooniallikaks on soome-ugri ürgkultuur ja meie seotus sellega, neid ühendab metsarahva mõttelaad ja rahvatraditsioonide austamine.
Näituse nimi “Bändi proov” on tulnud ühistest koosviibimistest, mille hulka on kuulunud ka koos musitseerimine, pigem küll helide tekitamine kõikmõeldavate esemetega.

Näitused jäävad avatuks kuni 29. augustini.

Galerii on avatud tööpäeviti kell 12:00 – 18:30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal.
Näituse külastamine on tasuta.

 www.vorulinnagalerii.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp