Adamson-Ericu nimelise stipendiumi võitis Ulla Juske

1 minut

„Käesoleva aasta stipendiumi taotlejad näitasid üles kõrget ja tasavägist konkurentsi. Olen rõõmus, et Adamson-Ericu stipendium annab noortele kunstnikele võimaluse realiseerida oma loovaid ideid,” kommenteeris Adamson-Ericu muuseumi direktor Ülle Kruus. „Laureaat Ulla Juske stipendiumikasutuse eesmärgid lähtuvad aegumatutest ja samas kaasaegsetest teemadest, mis puudutavad meid kõiki.”

Ulla Juske õpib Iiri kunstiakadeemias uue meedia osakonnas magistriõppes, varasemalt spetsialiseerus ta Eesti Kunstiakadeemias skulpuuri erialale. „Stipendium on suureks abiks teostamaks magistritööd, milles käsitlen massimeedia fenomeni – teabe liikumise protsessi ja selle käigus juhtuvaid vigu,” selgitas stipendiaat ise. „Lõputööks plaanin luua interaktiivse installatsiooni, milles kasutan animatsiooni ja videot ning kasutatud kodu- ja kontorielektroonikat – arvuteid, printereid, trükimasinaid.”

Kujutava kunsti, tarbekunsti ja disaini toetamist edendava stipendiumi eesmärk on juhtida tähelepanu silmapaistva kunstniku Adamson-Ericu maali- ja tarbekunstiloomingule ning väärtustada mitmekülgsust ja isikupära Eesti kunstis. Lions Club Tallinn Hansa naisorganisatsiooni asutatud 2500 euro suurust stipendiumi võivad taotleda kõik Eestis või väljaspool Eestit erinevatel kunsti erialal magistri- või doktorikraadi omandavad Eesti kodakondsusega kunstitudengid.

Stipendiumi uus konkursivoor kuulutatakse välja 2. detsembril 2013.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp