Orchestra Ensemble Kanazawa Estonia kontserdisaalis

1 minut

Orkestri koosseisus on 40 muusikut paljudest riikidest, tegutsetakse Jaapani läänerannikul poole miljoni elanikuga Kanazawas, mida peetakse tähtsaks kunstide, kultuuritraditsioonide ja ülikoolide linnaks. Kollektiiv annab üle saja kontserdi aastas, sh regulaarsed rahvusvahelised turneed Aasias, Euroopas ja Austraalias. Koos on esinetud Yo-Yo Ma, Jessye Normani, Gidon Kremeri, Vladimir Ashkenazy, Daniel Hardingi, Marc Minkowski ja Oliver Knusseniga.

Orkestrit juhib rahvusvaheliselt tuntumaid Jaapani dirigente Michiyoshi Inoue, esimeseks külalisdirigendiks on Dmitri Kitajenko. Klassikalise repertuaari kõrval on orkestri kavades tähtsal kohal nüüdismuusika. Maailmaesiettekandele on toodud üle 50 teose, autoriteks enamasti orkestri residentheliloojad, sh Toru Takemitsu ja Lera Auerbach. Orkestri kodusaaliks on Ishikawa Ongakudō, 1500-kohalise saaliga kontserdimaja.

Mihkel Kütson oli aastail 1999–2004 Vanemuise peadirigent, alates 2001. aastast tegutseb ta suure menuga Saksamaal nii ooperi- kui ka sümfoonilise dirigendina (Saksamaa aasta dirigendi auhind 2006). Hooajast 2012/13 on ta Krefeldi / Mönchengladbachi teatri muusikadirektor.

Dirigent Mihkel Kütson

Solist konkursi “Klassikatäht 2013” võitja Marcel Johannes Kits (tšello)

Kavas:

Mozart. Avamäng ooperile “Figaro pulm”

Mendelssohn. “Suveöö unenägu”

Glinka. Valss-fantaasia

Fauré. “Eleegia”

Takemitsu. Valss filmist “The face of another”

Beethoven. Sümfoonia nr 8 F-duur op 93

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp