Marianne Laiti „Salaaed“ Tampere Maja galeriis

2 minutit

Tampere kunstniku Marianne Laiti graafikanäitus „Salaaed“ koosneb segatehnikas tehtud joonistustest, mis jutustavad lugusid ja peegeldavad meeleolusid kunstniku lapsepõlvest. Laiti kasutab oma töödes erinevaid tehnikaid, näitusel „Salaaed“ välja pandud töödel on kombineeritud kivilitograafia, tušijoonistus ja kollaaž. „Kui aasta alguses tõmmistasin litograafiat, siis tegutsesin täpse plaani põhjal. Pärast olen täiendanud teoseid vabajoonelise tušiga. Seetõttu leidub mu piltides korduvaid elemente. See on nagu järjejutt, kus osa elemendidest säilib ja teised muutuvad,“ kirjeldab Laiti oma loomisprotsessi.

Aed kui koht on ürgne ja salapärane ning seotud alateadvusega. Aias on võimalik uueneda, astuda välja argipäeva rütmist. „Mu piltidest leiab erinevaid meele ja aja kihte. Aga alati pole kerge säilitada sidet oma meele parandavate kihtidega – selle sisemise aiaga,“ tõdeb kunstnik.

„Mu tööd jutustavad lugusid. Nende inimfiguurid loovad omavahel suhteid, meeleolud vahelduvad kurbusest ja igatsusest kerge huumorini. Lapsepõlve mälestused välgatavad vanades läikpiltides ning pronksi valatud Barbie-riietes.“     
Marianne Laiti (s. 1971) elab Tamperes. Viimasel ajal on ta teinud väikesed joonistusi, aga ka suuri neljameetriseid puuskulptuure. Ta on Soome kunstnikeliidu liige ning õpetab Tampere tehnilises ülikoolis arhitektuuri osakonnas. Laitil on olnud mitmeid isikunäitusi Soomes ning ta on osalenud rühmanäitustel ka välismaal. Marianne Laiti graafikanäitus „Salaaed“ jääb avatuks kuni 8.9.2013.

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kl 9-18 aadressil Jaani 4. Näituse külastamine on tasuta!

www.tamperemaja.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp