Eesti perelugudest saavad lühifilmid

2 minutit

Oktoobri lõpuni vältava mentorprogrammi raames viiakse oma pere lugu rääkida soovivad inimesed kokku Balti Filmi- ja Meediakooli filmitudengite ehk mentoritega, kellel on vajalikud teadmised ja oskused, kuidas teha filmi. Samuti on huvilistel oma filmi tegemiseks võimalik mentorite juhendamisel kasutada professionaalset filmitehnikat. Tudengeid konsulteerivad filmigurud Hardi Volmer ja Ilmar Raag ning aasta lõpus linastuvad mentorprogrammi raames valminud lood ka kinoekraanil.

Kogu Me Lugu on algatus kokku koguda Eesti perekondade lood, keda raske minevik on puudutanud, ning jäädvustada lood videotena, et neid jagada tulevaste põlvede ja teiste rahvastega interneti vahendusel. Algatus kutsub üles just nooremaid põlvkondi uurima ja mäletama oma vanemate ja vanavanemate lugusid. Samuti andma rahvusvahelisele üldsusele selget signaali, et inimõigusi eiravatel kuritegelikel režiimidel ei ole ühiskonnas kohta.

“Huvi algatuse vastu on suur – pärast kampaania käivitamist 14. juunil laekus meile hulganisti perelugusid ja Kogu Me Lugu Facebooki lehe jälgijate arv ulatub praeguseks üle 1600. Inimesed tahavad kuulda teiste ja jagada oma lugusid. Kõige suuremat mõju avaldab isiklikkus ja emotsionaalsus, mis lugudes väljendub. Oluline on, et meie lood leviksid ja et nendega oleks võimalik suhestuda ka väljaspool Eestit – filmikeel on selleks parim viis,” ütles projektijuht Sandra Vokk.

Mentorprogrammiga on kõigil huvilistel võimalik liituda Kogu Me Lugu veebilehe kaudu www.kogumelugu.ee

Lisainfo:

Ilmar Raagi videoüleskutse: http://youtu.be/KJyHTQAkfjY

Ilmar Raagi videoüleskutse (vene k. subtiitritega): http://youtu.be/84dOIs_Q0a4

Kogu Me Lugu koduleht: www.kogumelugu.ee

Facebook: www.facebook.com/KoguMeLugu

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp