Tartus algab armastusfilmide festival tARTuFF

2 minutit

Festivali südames, Eesti suurimas kinosaalis Tartu raekoja platsil linastub mitu võimsat muusikali, milles möllavad kirglikud mehed ja naised juba alates avaõhtu György Palfi remiksfilmist „Final Cut”. Edasi liigutakse läbi musklis modernse Bollywoody ja Jaapani meistri Takashi Miike popmuusikali laupäevaõhtusse juba koos John Travolta puusanõksude ja Jaan Pehki lauludega.

Jätkub eelmisel aastal alanud koostöö TMW kollektiiviga, kes korraldavad Tartu muusikanädalat, mis toob värskeid ja põnevaid kooslusi kohvikutesse ja suvistesse õuedesse. Esimest korda tARTuFFi ajaloos on festivalil tantsijad, kes etendavad Dmitri Harchenko lavastust „Lumière”, mille impulsid pärinevad maailma filmiklassika muusika- ja tantsupärlitest. Lisaks panevad raeplatsil festivali kohvikuala tärisema hulk poeete luuleprõmmil ehk Tarslämmil. Samas saab päeviti õppida Just Filmi töötoas kinokunsti isetegemise esimesi võlusid. Kindlasti astuge läbi ka Eesti rahva muuseumist, kus saate osa võtta trippivalt psühhedeelsest olengust „Armastuse suveke” nimelise loengu- ja filmikava raames.

Esmakordselt Eestis näevad vaatajad filme ka vabaõhukinos uuelt DCP-projektorilt, mis peaks tagama tehniliselt veel parema ja selgema filminautimiselamuse. See uuendus võimaldab raekoja platsil näidata lugusid väljaspool 35 mm filmilindi piiratust. Tänu sellele saab suurel ekraanil esitleda festivali lõpuõhtul värsket ja kindlasti tugevalt eestlaste hinge pugevat dokumentaalfilmi „Üheshingamine”, mis on kaunis kummardus Tartust alguse saanud laulupeotraditsioonile.

Tartus 5. – 10. AUGUST 2013

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp