Uues jazziduos kõlavad klaver ja flüügelhorn

2 minutit

Duo idee sündis Aleksei Saksal mõne aasta eest, kuna ta soovis mängida senisest rohkem flüügelhornil, mille kõla sobib klaveriga suurepäraselt. Pealegi kasutatakse flüügelhorni jazzis vähemalt Eestis harva. „Mind väga köidavad klaveri kõlalised võimalused. Olin kirjutanud lugusid sahtlisse just klaverile ja flüügelhornile. Need ootasid õiget aega,“ selgitab Saks lisades, et osade lugude autor on ka Joel-Rasmus Remmel. „Lood on meloodilised, kasutame laia kõlavärvide paletti, mida meie instrumendid võimaldavad. Kava on mitmekesine, sisaldades nii mõtisklevaid kui ka rütmikamaid lugusid. Žanriliselt võib meie loomingu liigitada kaasaegseks Euroopa jazziks, kus keskendume meloodiale ja helide kooskõlale.“

Aleksei Saks (s 1971) kuulub koos kitarrist Robert Jürjendaliga rahvusvaheliselt tuntud projekti UMA, millega esinetud mainekatel jazzifestivalidel üle Euroopa ning välja antud neli albumit. Samuti on ta musitseerinud teiste seas Tõnu Raadiku, Hedvig Hansoni ja Riho Sibulaga, mänginud ERSOs ja Tallinna Kammerorkestris ning teinud koostööd Eesti pop- ja džässansamblitega Estonian Dream Big Band, 2 Quick Start, Genialistid, Smilers. Aleksei Saksa musitseerimist kuuleb üle 20-l albumil. 2009. a pälvis ta Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia.

Joel-Rasmus Remmel (s 1989) on pärit muusikute perekonnast. Ta on õppinud muuhulgas ka Göteborgi muusikaakadeemias. 2011. aastal pälvis ta Eesti kõige olulisema noore jazzmuusiku auhinna – noore jazzitalendi tiitli ning andis välja ka oma esimese albumi „Lumekristall“. Jazzisõbrad tunnevad Remmelit tema endaminelisest triost, kus ta muusikalisteks mõttekaaslasteks on vend Heikko-Joseph Remmel ja Aleksandra Kremenetski.

Kogu augustikuu jooksul saab pühapäeviti Toompargis Snelli tiigi ääres kuulata looduslikus keskkonnas iidse linnamüüri taustal kaunist pargimuusikat. Kontserdid on tasuta ning need toimuvad igal pühapäeval kell 20.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp