“Eesti kultuuriplakat 2013” Viljandi Linnagaleriis

1 minut

Viljandi Linnagaleriis avati näitus “Eesti kultuuriplakat 2013”. Näitus on komplekteeritud konkursi korras, kuhu saabus 257 reaalset plakatit 39lt autorilt, mis on valminud erinevate kultuuriürituste tutvustuseks aastatel 2011-2013. Professionaalne žürii valis 100 parimat kultuuriplakatit, mida esmakordselt esitleti Haapsalu Kultuurikeskuses.

Üle kahe aasta korraldatav plakatikonkurss ehk biennaalivormis ülevaade hakkab kujunema traditsiooniks. Eesti plakatikollektsiooni tugevus seisneb eelkõige lokaalsete nähtuste esitlemises, tekitades mitmekesisema ja põnevama pildi, kui näiteks Tallinnas müürilehti vaadates arvata võiks. Teiseks plakatikollektsiooni tugevuseks on erinevate loojapõlvkondade ühendamine. Sel korral on võimalik näha pikka aega varjus olnud plakatimeistrit Villu Järmutit. Oma värskust kinnitavad veel vanameistrid Andrei Kormašov, Silver Vahtre, Marko Kekišev ja Urmas Villmann. On uustulijaid, nagu muusika- ja teatriringkonda kuuluv Ivar Põllu. Silma rõõmustavad tipptasemega Martin Rästa, Margus Tamm, Martin Pedanik ja eesti-vene juurtega Dmitri Makonnen. Head tööd teevad noored autorid Eiko Ojala, Ander Avila, Tauri Birken, Keidi Rehe jne.

Juba enne kollektsiooni moodustamist oli näitusekomplekt palutud külastama Peterburi, Helsingit, Riiat ning ilmselt lisandub veel näitusepaiku. Näitust toetavad Eesti Kujundusgraafikute Liit ja Kultuurkapital.

Haapsalu Graafilise Disaini Festivali näitust “Eesti kultuuriplakat 2013” saab näha Viljandi Linnagaleriis 02.08 – 30.08.2013.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp