Hiiumaal avatakse Eesti klassikalise maalikunsti paremiku näitus

2 minutit

Kolmapäeval, 26. juunil avatakse Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas (Vabrikuväljak 8, Kärdla) kunstimetseen Enn Kunila kollektsiooni näitus „Ühe keti neli lüli. Laikmaa, Mägi, Vabbe, Kits“, kus on eksponeeritud Eesti klassikalise maalikunsti tippautorite paremik.

„Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Ado Vabbe ja Elmar Kits on ühe keti neli lüli. Selleks ketiks on eesti maalikunsti ajalugu, eriti aga värvile keskendunud ja loodusmuljel põhinev maalitraditsioon,“ ütles kunstimetseen ja -kollektsionäär Enn Kunila.

Näitusel esindatud autorid on eesti maalikunsti traditsioonidele aluse panijad. Näitusel eksponeeritakse nelja autori, Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Ado Vabbe ja Elmar Kitse töid 20. sajandi algusest kuni 1960ndateni. Fookuses on maastikuvaated nii kodumaalt kui ka mujalt, portreed, figuraalkompositsioonid ja abstraktsed teosed, kokku 35 tööd. Avatav näitus on valik kunstimetseen Enn Kunila kollektsioonist.

Näitus „Ühe keti neli lüli. Laikmaa, Mägi, Vabbe, Kits“ on pühendatud tänavusele Elmar Kitse 100. sünniaastapäevale (sündinud 27. aprillil 1913).

Näitus on avatud iga päev kell 10-17, näitus jääb avatuks kuni 8. septembrini 2013.

Näitusega seoses ilmub ka mahukas kunstikataloog. Näituse kuraator on Eero Epner ja kujundaja Tiit Jürna.

Kunstimetseen ja -kollektsionäär Enn Kunila on ka varem oma kollektsiooni näitustel tutvustanud, viimased suured näitused olid Eesti kunsti ülevaatenäitus „Viron värit – 150 vuotta virolaista maalaustaidetta Enn Kunilan kokoelmasta“ Helsingis ja „Kölerist Subbini. 150 aastat eesti klassikalist maalikunsti Enn Kunila kogust” Tallinna Kunstihoones. Hiiumaa patrioodina on Enn Kunila oma kollektsiooni tutvustanud varem korduvalt ka Hiiumaa Muuseumis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp