Raivo Tafenau ja Meelis Vind esitlevad esimest ühist albumit

2 minutit

7. juunil kell 22 annab duo Raivo Tafenau – Meelis Vind Paksu Margareeta katuseterrassil eksklusiivse päikeseloojaku kontserdi, kus muusikud esitlevad oma esimest duoalbumit. Sündmus kuulub 32. Tallinna vanalinnapäevade muusikaprogrammi tipphetkede hulka ning sünnib koostöös kontserdiagentuuriga Corelli Music ja Eesti Meremuuseumiga. Corelli Music sisustab Tallinna Vanalinnapäevade muusikapäeval 7. juunil  mitmed linnamüüri tornid kauni muusikaga keskpäevast kuni hilisõhtuni.

Eesti jazzmuusikute eliiti kuuluva saksofonisti Raivo Tafenau ja klarnetisti Meelis Vindi album „Two Minds – Two Lines” ühendab kaht erinevat muusikalist mõttelaadi, mille tulemusel tekivad nii abstraktsed kui ka loomutruud helimaastikud. Kavas on intrigeerivaid palu, mille pealkirjad annavad vihjeid nähtustele, millest ajendatuna on muusikalised pildid sündinud – „Herilase hukk”, „Jääsein”, „Valguse heli”.  Tafenau kinnitab, et saksofoni-klarneti duo on suhteliselt harva esinev kooslus. „Meie muusika põhineb väga palju vabal improvisatsioonil, kuigi enamus kompositsioone on rangelt läbi mõeldud,” selgitab ta: „Meile meeldib koos mängida, sest haarame murdosa sekundi jooksul teineteise muusikalistest mõtetest ja tihtipeale sünnib sellest klassikaliselt korrektne polüfoonia, mis on tegelikult improvisatsiooniline.”

„Duo esimene ülesastumine toimus aastal 1996. aastal Tallinna Õpetajate majas. Teisel korrusel tegutses pisike baar, kus mängiti palju head muusikat,” meenutab Tafenau. „Kadri Hunt oli seal toona programmijuht ning tuli mõttele panna kokku harukordseid ja ebatüüpilisi koosseise, kus osalisteks suguluspillid. Just teda võime pidada oma duo ristiemaks.” Tänaseks on Tafenau ja Vind esinenud duona jazzifestivalidel Soomes, Islandil, Ungaris, Fääri saartel, teinud kirikutuuri Londonis. Viimane pikem tuur Eestis oli 2012. aasta „Jazzkaarel”, mil publikut rõõmustati väikestes maakohtades.

Saksofonist Raivo Tafenau on rahvusvaheliselt aktiivne muusik, kes on välja andnud 10 albumit ja osalenud paljudel salvestustel. Ta on ka Mustpeade majas tegutseva jazziklubi Taff klubi kunstiline juht. 1994. aastal pälvis Tafenau Eesti Raadio aasta muusiku tiitli, 2010. aastal aga Eesti mainekaima jazzipreemia, Elioni jazziauhinna. Klarnetist ja helilooja Meelis Vind on mitmekülgne muusik, kes mängib nii Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris kui ka mitmes uue muusika koosseisus ning samuti Estonian Dream Big Bandis. Ta on algatanud koosseisud Vind Project ja VindPower, osaleb uues grupis Heliotroop ning on teinud koostööd  Riho Sibula ja Tõnis Mägiga ning USA hip-hop artisti Napoleon Maddoxiga. 2012. aastal sai Meelis Vind Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp