Tallinnas esineb Venemaa Rahvusorkester

2 minutit

13. juunil annab Tallinnas Nokia kontserdimajas kontserdi Venemaa Rahvusorkester maestro Mihhail Pletnjovi juhatusel. Oma 20 tegevusaasta jooksul on kollektiiv saavutanud rahvusvahelise tuntuse ning publiku ja muusikakriitikute tunnustuse. Autoriteetne muusikaajakiri Gramophone on valinud Venemaa Rahvusorkestri maailma kahekümne parima orkestri hulka. Dirigent Kent Nagano, kes on orkestriga korduvalt koostööd teinud, leiab, et “Venemaa Rahvusorkestri juures on tunda selgelt väljendunud iseloomu, oma mänguga tuletab orkester meelde, et vene kultuur on üks suuremaid maailmas. Jah, nad mängivad hästi, nad on professionaalid, orkestris on palju suurepäraseid soliste, aga kõige selle taga on veel midagi – suure kultuuri pikk traditsioon, mida on nende mängus tunda.”

Mihhail Pletnjov on Venemaa Rahvusorkestri asutaja, kunstiline juht ja peadirigent. Temas on ühendatud dirigendi ja pianisti erakordne anne. Pletnjovi peetakse üheks paremaks Tšaikovski muusika interpreteerijaks maailmas. 2007. aastal tõi ta dirigendi ja lavastajana Moskva Suure Teatri lavale Tšaikovski ooperi “Padaemand”. Pletnjovi loomingut on peetud mainekate preemiate vääriliseks, sh auhinnad Triumf ja Grammy. Koostöös maailmakuulsa salvestusstuudioga Deutsche Grammophon osaleb Venemaa Rahvusorkester programmis, mille raames on välja antud juba ligi 80 albumit. Orkestri salvestisi saadab kogu maailmas müügiedu ja need on saanud mainekaid rahvusvahelisi auhindu.

Koostöös ettevõttega Chevron Neftegaz korraldab Venemaa Rahvusorkester igal aastal heategevuskontserte. Projekt on kestnud juba 14 aastat. Selle aja jooksul on kontsertide publikuks olnud lastekodulapsed ja internaatkoolide kasvandikud, nägemispuudega lapsed, lastehaiglate patsiendid, kunsti- ja muusikakõrgkoolide üliõpilased.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp