Tartu Üliõpilasteatri gastroll Tallinnas Kanuti Gildi saalis!

2 minutit

Hoolimata suve päralejõudmisest on Tartu Üliõpilasteatril käed ja jalad tööd täis. Äsja naases teater Peterburist, kus toimus rahvusvaheline noorteteatrite festival Raduga. Selle nädala lõpul aga suundub TÜT külalisetendusi andma Tallinnasse.

28. märtsil esietendus Tartus Genialistide klubis Enor Niinemägi dramatiseeritud ja lavastatud „Rääkiv Inimene“, mis vaatleb inimeses peituvate painete taguseid hämaraid maastikke. Nüüd on „Rääkivat Inimest“ võimalik vaid kahel korral näha ka Tallinnas Kanuti Gildi saalis 6.juunil,  kell 18.00 ja 21.00.

Lavastuse „Rääkiv Inimene“ tekst pärineb Jüri Ehlvesti samanimelisest novellist, mis on ilmunud kogumikus „Päkapikk kirjutab.“ Uuslavastus kõneleb loo paranoilisest noormehest Federicust, kes ammuse õnnetuse või trauma tõttu midagi väga olulist oma minevikust unustanud on, ning kes tagasi eneseteadvustamise poole püüdleb, leidmaks oma hirmude põhjust.

Argimurede sunnil ja lootuses parandada oma elutingimusi, sõlmib Federic ühe lepingu. Ühtlasi tahab ta leida taas oma kaotatud… mis ta arvabki seda olevat – armastust, hinge, sügavamat mina? Leping kui selline aga peidab ja peegeldab eneses alati teatavat „deemonlikkust“. Tekkinud olukorra tegelik traagika annab endast tunda unenägudes ja ulmades.

Ehlvesti novellides on pidevalt püstitatud salapäraseid mõistatusi, millele peategelane kõigest väest lahendusi otsib, need lahendused aga oma lakkamatutes tõlgendustes viivad teda ummikteedele ja ebaõnnestumistele. Keskne ja tegelik mõistatus paikneb ehk hoopis mujal kui loos. See pole esitatud mitte tegelastele vaid hoopis meile, vaatajaile. Mõistatus tahab lugude vahelt välja ronida ja asuda mitte meie „laupa“ vaid hoopis „kuklasse“.

Etendub 6. juunil kell 18.00 ja 21.00 Tallinnas Kanuti Gildi SAALis,

Dramatiseerinud ja lavastanud: Enor Niinemägi

Kunstnik: An-Liis Amur ja Marko Odar (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia)

Valguskujundus: Karl-Jakob Marken

Peaosas: Martin Tikk või Romero Tamre

Asukoht: Kanuti Gildi SAAL, Pikk 20, Tallinn. Tel: 64 64 704 / saal@saal.ee

Pilet: 6€ (tudengitele) ja 8 €

Lähem info:

Enor Niinemägi

tel: 5646 8812

koer.agoon@gmail.com

www.ut.ee/teater

www.facebook.com/yli6pilasteater

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp