Valeri Boltušini näitus

1 minut

Pühapäeval, 9. juunil, kell 11.20 avatakse Narva Muuseumi Kunstigaleriis Kunstniku päeva raames Narva fotoklubi juhi Valeri Boltušini näitus.

Fotokunstniku juubelinäitusel on esitatud peamisel must-valged fotod. „Oma väikese valikuga tahaksin huvilistele vaatajatele meenutada digitaalajale eelnenud loomingulist fotograafiat. Lihtsad sü˛eed võtsin elust, lihtsalt inimesi jälgides…” ― ütleb Valeri. ― „Esiteks mind huvitab inimene kaadris, seetõttu portree, mis on ˛anriline fotograafia, ja reisifotograafia. Töötlen minimaalselt, et elutõde mitte kaotada. Ja elu on niigi huvitav, miks on seda vaja veel huvitavamaks teha midagi välja mõeldes. Minu kreedo on, et tule ja vaata ja siis äkki näed midagi.”

Valeri Boltu in on sündinud 26. mail 1953 Vaivara vallas. Pärast kaheksanda klassi lõpetamist asus tööle Kreenholmi manufaktuuri. Lõpetas täiskasvanute kooli ja seejärel astus Tartu Ülikooli filoloogia osakonda, mis jäi lõpetamata. Tutvudes loomingulise fotograafiaga leidis ta selles eneseteostuse võimaluse. Astus Moskva Kunstiülikooli ja lõpetas fotokunsti kursuse.

Näitus jääb avatuks kuni 29. juulini.

INFO: Anna Judina, Narva muuseumi näituste ja ürituste kuraator, tel. 35 99242, e-post: naitused@narvamuusem.ee

http://narvamuuseum.ee/?next=pressiteated&id=1304&menu=menu_kula

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp