Marimekko näitus läheb mööda Eestit tuuritama

2 minutit

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis publikumenu nautinud tuntud Soome rõiva- ja tekstiilibrändi Marimekko näituse väiksem väljapanek alustab mööda Eestit ringreisi. Rändnäitus avatakse Tartu Kaubamaja kolmanda korruse aatriumis 29. mail ja see jääb Tartus avatuks kuni 12. juulini.

Sellel kevadel käis Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis Marimekko näitust vaatamas ligi 6 000 inimest, mis teeb sellest ühe populaarseima näituse muuseumi ajaloos. Soome Instituudi palvel koostati näitusest kompaktsem versioon, mis alustabki nüüd Marimekko tekstiile ja ajalugu tutvustades oma teekonda ümber Eesti. ”Marimekko annab suurepäraselt edasi Soome disaini ja tekstiilikunsti paremikku, aga jutustab ühtlasi huvitava loo ühe ettevõtte ajaloost ja arengust,” rääkis Soome Instituudi juhataja Riitta Heinämaa.

Rändnäitus seatakse esimesena üles Tartu Kaubamajas, kus sellega saab tutvuda 12. juulini. Alates 17. juulist on Marimekko näitust võimalik näha Albu mõisas, septembris Põltsamaal, oktoobris ja novembris Harju Maakonnaraamatukogus ja Tallinna Keskraamatukogus, detsembris Saaremaal ning uuel aastal jätkab näitus Eesti ringreisi Võrus, Pärnus ja mujal.

Rändnäituse on Soome Instituudile koostanud Helsingi Disainimuuseum. Näitust saab tellida tasuta oma kodukanti Soome Instituudist aadressil tartu@finst.ee või telefonil 742 7319. Tutvu teiste Soome Instituudi poolt pakutavate rändnäitustega aadressil http://www.finst.ee/naitused/.

Marimekko näitus on Tartu Kaubamaja aatriumi kolmandal korrusel avatud 29. maist kuni 12. juulini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp