Uus autogramminäitus “Stalini tütrest Rooma paavstini” Eesti Spordimuuseumis

1 minut

Muuseumi keldrigaleriis on avatud suvine näitus, kust leiab hulgaliselt sporditähtede, filmistaaride kui ka ajalooliste suurkujude autogramme. 

Alates 24. maist on Eesti Spordimuuseumil meeldiv võimalus eksponeerida autogramminäitust  Stalini tütrest Rooma paavstini , mis valmis koostöös Euroopas tuntud ja tunnustatud autogrammiküti Anto Sepaga. Saaremaalt pärit ning praegu Euroopa üht suuremat autogrammikogu haldav tagasihoidlik mees on oma lemmikhobiga tegelenud ligi poolsada aastat ning tema kogusse kuulub üle 30 000 omakäelise nimekirjutuse. 

Eesti Spordimuuseumis näha olev väljapanek keskendub peaasjalikult spordikuulsustele, esindatud on nii Eesti olümpiavõitjate kui maailmakuulsuste autogrammid, kuid lisaks neile saab uudistada vapraid pioneere, kes mingis valdkonnas on olnud maailmas esimesed   esimesena Kuul käinud, esimesena kosmoses, esimesena kõrgeima mäe otsas, esimesena poolusel jne. Väike valik näitusel esindatud kuulsatest nimedest: Frank Sinatra, Marlene Dietrich, Juri Gagarin, Muhammad Ali, Pele, Diego Maradona, Ayrton Senna, dalai laama  Ja nagu näituse nimigi ütleb, on teiste põnevate persoonide seas oma koha näitusesaalis leidnud ka nt Jossif Stalini tütar Svetlana Allilujeva ning Rooma paavst Johannes Paulus II. 

Väljapanek jääb Eesti Spordimuuseumi keldrigaleriis avatuks kogu suveks, viimaseid autogrammihuvilisi võõrustame aga veel septembriski. 

Kohtumiseni näitusesaalis!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp