Euroopa Liidu majas esineb homme inglise ajaloolane ning kirjanik Jason Goodwin

2 minutit

Euroopa kodanike aasta 2013 raames korraldab Euroopa Komisjoni Eesti esindus koostöös Briti Nõukoguga homme, 30. mail kell 18.00 Euroopa Liidu majas vestlusõhtu, mille peaesineja on  inglise ajaloolane ning kirjanik Jason Goodwin. Üritus toimub inglise keeles ja on kõigile huvilistele tasuta.

„Seekordsel  vestlusõhtul räägib  Jason Goodwin teemal  „Uus Atlantis. Vabaduse geomeetria“,“ sõnas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse teabenõunik Erkki Bahovksi. „Heidetakse pilk minevikku ja ühtlasi vaadatakse ka tulevikku. Jason Goodwin rändab läbi Euroopa müütide ja ajaloo, võttes aluseks seisukoha, et inimesed loovad riike, mitte vastupidi. Ta vaatleb Osmanite Impeeriumi, Platonit ja Sir Walter Scotti, aga ka kreeklaste Türgi-teemalist meelisminiseriaali ja euro tulevikku.“

Jason Goodwin õppis Cambridge’i ülikoolis Bütsantsi ajalugu. Praeguse Türgi aladele jääva piirkonna kirev pärand on teda köitnud läbi kogu tema elu ja tema ilukirjanduslik looming ammutab samast allikast: Goodwini romaanisari „Istanbuli detektiiv Yaşim tegutseb” kirjeldab Osmanite Impeeriumi lagunemise aegset, XIX sajandi lõpu Istanbuli elu. Sarjast on eesti keeles siiani ilmunud kõik neli raamatut: „Janitšaride puu” (2006), mida on praeguseks tõlgitud rohkem kui neljakümnesse keelde, „Maokivi” (2008), osaliselt Veneetsias toimuv  „Bellini kaart” (2010) ja mullu ilmunud „Kuri silm“.

Vestlusõhtut modereerib Euroopa Komisjoni Eesti esinduse teabenõunik Erkki Bahovski.  Olete oodatud kuulama ja kaasa rääkima!

Külasta ka meie Facebooki lehekülge https://www.facebook.com/euroopakomisjoniesindus

NB! Palume eelnevalt registreeruda aadressil: info@euroopaliit.ee või ürituse FB lehel, sest kohti on piiratud arvul.

Käesolev on viimane klubiõhtute sarja ettevõtmine. 2013. aasta on Euroopa kodanike aasta, mille raames sai see üritustesari teoks. Klubiõhtuid korraldavad Euroopa Rahvuslike Kultuuriinstituutide Liit (EUNIC) ja Euroopa Komisjoni Eesti esindus. Klubiõhtuid oli kokku seitse, esinejatega Taanist, Soomest, Poolast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Ühendkuningriigist ja Ungarist.

Euroopa kodanike aasta 2013 on pühendatud ELi kodakondsusega kaasnevatele õigustele. Selle aasta jooksul toimuvate ürituste ja konverentside käigus innustatakse dialoogi pidama kõikide valitsussektori, kodanikuühiskonna ja ettevõtluse tasandite vahel, et nende õiguste üle aru pidada ja kujundada välja visioon, milline peaks EL olema 2020. aastal.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp