Eesti Tekstiilikunstnike Liidu aastanäitus “Järje hoidja”

2 minutit

Eesti Tekstiilikunstnike Liidu aastanäitus “JÄRJE HOIDJA”

21. mai – 20. juuni 2013 Põlevkivimuuseumi Valges Saalis. 

ETeKL-i 2012 aastanäituse “JÄRJE HOIDJA” märksõnadeks on kestvus ja järjepidevus. Tekstiilikunst on läbi aegade olnud tehnikate ja traditsioonide hoidja, püsivate väärtuste kandja. Millised ka pole olnud erinevate kümnendite väärtushinnangud ja saavutuste loomingulised tipud, kunstnikud on pürginud aina edasi. Tekstiilikunsti tulevikku on püütud ennustada ja suunata, kuid traditsioonid püsivad. Uus on tihti hästiunustatud vana. Ka kiirelt muutuvas maailmas , uute materjalide, masinate ja tehniliste teostuse ilmeliste võimaluste kõrval on kunstniku võimed, oskused ja käeline tegevus endiselt asendamatud. Tänagi eeldatakse,et tekstiil on tarbitav:mõjutab selle kandjat või ruumi emotsionaalselt, muudab, kaunistab, soojendab, läbi muutuste või järjepidevuse, on järje hoidmine tekstiilkunsti kestma jäämise lubadus.

Näitusel osalevad: Ainikki Eiskop, Ehalill Halliuste, Sigrid Huik, Elna Kaasik, Mariann Kallas, Aili Kivioja,Sarah Kopti, Maija-Liisa Kruus, Maria Kukk, Mari Kõrgesaar, Riste Laasberg, Kiri Lentsius, Tarmo Mäesalu, Merike Männi,Ilme- Anu Neemre,Marju Nurk, Aet Ollisaar, Ene Pars, Erika Pedak, Katrin Pere, Ülle Raadik, Ilme Rätsep, Terje Salupuu. Malle-Maria Sild, Aune Taamal, Ljudmilla Swarzevskaja, Kaire Tali, Reet Talimaa, Erika Tammpere, Milvi Thalheim. 

Näituse kujundasid: Merike Männi, Ene Pars 

20. juunil ETeKL-i aastanäituse “JÄRJE HOIDJA” lõpetamine Kohtla-Järvel.  20. juunil vaatame tellitud bussiga Põhjaranniku mõisakomplekse, Karepa Rahvamajas Elna Kaasiku tekstiile, Vainupea kabelis Anu Raua vaipa” ARmuaeg”, Sagritsa majamuuseumi, Kohtla-Järvel aastanäitust “JÄRJE HOIDJA”

Näitusel osalejad saavad kaasavõtta oma tööd.

Osavõtumaks 5.

Palun teatada oma osavõtust 5. juuniks meiltsi enepars@neti.ee või mobil 5142679

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp