Muuseumide suvemäng kutsub otsima, leidma ja avastama!

2 minutit

Muuseumid kutsuvad osalema suvemängus „Otsi! Leia! Avasta!“, mis kestab terve suve – 18. maist 25. augustini. 50 muuseumi üle Eesti ootab külastajaid kaasa lööma mitmesugustes tegevustes ja võitma huvitavaid loosiauhindu.

Peaauhindadeks on nädalavahetus neljale Alatskivi lossis koos majutuse, õhtu- ja hommikusöögi, giidituuri ja savikoja külastusega ning kahepäevane taluromantikapakett Maria talus Pärnumaal majutuse, õhtusöögi, pikniku ja ratsutamise või hobusesõiduga.

Mänguga loodetakse saavutada, et külastajad teadvustaks senisest enam muuseumi kui toredat ajaveetmiskohta, jääks sinna kauemaks ning süveneks nuputamise, otsimise ja avastamise kaudu muuseumi võimalustesse. „Eriti tahame mänguga tähelepanu tõmmata väiksematele muuseumidele maapiirkondades ja teadvustada inimestele, et ka väljaspool suuri linnu on palju väga omapäraseid ja huvitavate kogudega muuseumeid,“ selgitab ERMi omakultuuride osakonna juhataja Külli Lupkin, miks selline mäng ette võeti.

Mäng toimub selliselt, et iga muuseum mõtleb välja tegevused, küsimused ja ülesanded, mida mängus osalejad peaksid lahendama, et saada flaierile templi või kleepsu. Tänavu tuleb auhinnaloosis osalemiseks koguda vähemalt kolm templit erinevatest muuseumidest või filiaalidest.

Koostööpartner selles mängus on Maaleht, kes võimaldab mängijatel veebilehest otsida vastuseid oma muuseumimängu küsimustele. Õigesti vastanute vahel loositakse välja Maakodu ja Maalehe aastatellimused. Osalevad muuseumid loosivad välja ka oma meeneid.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp