Tallinna kitarrifestivalil esinevad kitarrimaailma tipud

2 minutit

9.–15. juunini muutub Tallinn maailma kitarripealinnaks . Tänavune festivalikava on väga rikkalik. Seitsmel suveõhtul kõlab muusikat Lõuna- ja Põhja Ameerikast, Vahemeremaadest ning saab kuulda ka meie põhjamaist kitarrimuusikat. 

Kaheksandat korda toimuva festivali peaesinejad on kitarrimaailma tipud – Grammy’ga pärjatud USA kitarrilegend ja helilooja Andrew York, Briti juhtivamaid ansambleid Aquarelle Guitar Quartet ja Kanada supervirtuoos Remi Boucher.  

Andrew York annab kontserdi 11. juunil kell 19.00 Kumu auditooriumis, kus mängib oma loomingut. York’i muusika on maailmas tohutu populaarsuse saavutanud ja on pea kõikide kitarristide repertuaarist läbi käinud. Tallinna publikul on ainulaadne võimalus nautida seda muusikat nüüd autori enda esituses.

Festivali teine peaesineja, Aquarelle Guitar Quartet Inglismaalt annab kontserdi Mustpeade majas 13. juunil kell 19.00. Kvarteti kontserdid on täis brasiilia elurõõmu ja kergust ning hispaania muusika romantikat ja kirglikkust, mis nakatab alati ka publikut. Kvarteti kõik 4 CD albumit on saanud ülistavaid hinnanguid.

Festivali kolmas peaesineja, Remi Boucher on erakordsete võimetega kitarrivirtuoos, kelle kontsertidest nii publik kui kriitikud räägivad ainult ülivõrretes. Teda peetakse kitarrimaailma üheks suurimaks geeniuseks läbi aegade. Boucheri mängus kaovad kitarri piirid ja instrument saavutab orkestri mõõdu, jääb vaid imestada kuidas see ühe mängija poolt on võimalik. Remi Boucher esineb  Mustpeade majas 14. juunil kell 19.00

Tallinna kitarrifestivali piletid on juba müügil.

Festivali kava: www.kitarrifestival.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp