Muuseumiöö Pärnu Muuseumis

2 minutit

Tänavu langevad kalendriliselt kokku Rahvusvaheline Muuseumipäev ja Eesti Muuseumiühingu eestvõttel korraldatav Muuseumiöö. Laupäeval, 18. mail on Pärnu Muuseumisse sissepääs tasuta, külastajad on oodatud juba hommikul alates kell 11.

Kell 12, kell 14 ja kell 16 algavad muuseumifuajeest giidituurid. Püsinäituse osana on pärastlõunast avatud eksklusiivne retrofotosalong, kus soovijail on võimalus lasta end eri ajastu rõivastes pildistada. NB! Pildi saab kohe taskusse!

Muuseumiöö programm algab kell 18.00 ja kestab kuni hilisõhtuni. Püsinäituse saalides ootavad teid muuseumi töötajad, kes on valmis lähemalt tutvustama põnevamaid eksponaate. Et tänavuaastase muuseumiöö teemaks on “Öös on inimesi”, siis on erinevaid ajastuid käsitletavates näitusesaalides keskendutud mõnele ajaloolisele isikule.

Eraldi programm keskendub Pärnu Muuseumi näitusele “Isevalitseja suvatseb esile tõsta”, millega tähistatakse 400 aasta möödumist Romanovite dünastia algusest tsaarivenemaal. Pakutakse teed ja barankasid, huvilistele jagavad infot näituse kuraator Marju Kurvits ja erakollektsionäär Olev Paukson, kelle kollektsioonist pärinevad näitusel eksponeeritud ordenid ja medalid.

Kell 20 olete oodatud muuseumikohvikusse, kus antakse alustuseks väike ülevaade Pärnu kunagistest kondiitritest, ning võetakse kokku Muuseumikohviku koogiretseptikonkursi tulemused. Soovijail on võimalus maitsta koogikonkursi võistlustöid, ning aidata välja valida võitja.

Kogu päeva saab osaleda õnneloosis (loosipileti hind 1 €), kus võitudeks on välja pandud ajalooalast kirjandust, samuti saab võita perepääsmeid muuseumi külastamiseks ning kohviku kinkekaarte. Muuseumiöö programm lõppeb kell 23.00 õnneloosi võitjate väljakuulutamisega.

Pärnus on muuseumiöö raames oodatud pärnumaalased lisaks Pärnu Muuseumile ka Koidula Muuseumisse, Uue Kunsti Muuseumisse ning Pärnu Keskraamatukokku.

Laupäeval, 18. mail 2013 Koidula Muuseumis

MUUSEUMIÖÖ Koidula Muuseumis

Kohtumine koduloouurija Feliks Männikoviga, kes on aastakümneid kogunud suusõnalist ja trükimaterjali, fotosid ja dokumente Pärnu elu-olust, linna ehituste, ettevõtete, tänavate, inimeste ja oluliste sündmuste kohta. Tema uurimusi ja kirjutisi on avaldatud ajakirjanduses, talletatud Pärnu muuseumis, Emakeele Seltsi kogudes ja mujal. Feliks Männikov üllitas hiljaaegu ülevaatliku mälestusteraamatu Pärnust II maailmasõja ajal.

Koidula Muuseumis on terve päev sissepääs tasuta!

www.parnumuuseum.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp