Näitus Tampere Majas. Elena Lind.

2 minutit

Elina Lind „Ees“

Segatehnikas taieste näitus Tampere Maja galeriis

16. mail kell 17.00 avatakse Tampere Maja Galeriis Tampere Kunstnike liidu liikme Elina Lindi näitus, milles kunstnik tegeleb käsitöö ja kunsti vahelise hämaralaga. Näitus jääb avatuks kuni 23.06.2013.

Lind kasutab oma teostes traditsioonilisi käsitöötehnikaid. Teda huvitab lõpptulemus, mis sünnib käsitöötraditsiooni ja kaasaegse kunsti kohtumisel.

Näitusel näeb teoseid, mille aluseks on eelnevalt loodud tikandid või kangamustrid. Kunstnik ei ole maali alustanud tühjale kangale, vaid seal on juba kellegi loodu ees olnud. Nende tööde puhul on keeruline aru saada, mis on muster, mis maal. Tähtis pole enam see, mis on suure töömahu tulemus, vaid mis on sisu ja kuhu protsess on viinud. Lindi taiesed ületavad vaid nägemismeele piirid, kuna mõnd teost võib ka puudutada, tajudes seda kompimismeelega.

„Minu ees on üleminek – töömahukast tikandiloomest pildiloomeni, mis ei ole enam nii sõltuv lõnga kogusest. Asjad lihtsustuvad. Võib juhtuda, et lõpptulemus on maal lihtsa maastikuga. Kõige lihtsam ja igapäevasem asi, mille ees inimene võib seista,“ kirjeldab kunstnik.

Elina Lind on sündinud 1977. aastal Seinäjoel ning elab nüüd Tamperes. Ta on õppinud Tampere rakenduskõrgkoolis ning esinenud kümnetel ühis- ja üksiknäitustel nii Soomes kui ka mujal Euroopas.

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kl 9-18. Näituse külastamine on tasuta. Olete oodatud!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp