Avame Kultuurikalta Aia väravad uueks hooajaks

3 minutit

Kolmapäeval, 15. mail kell 16 kutsume kõiki Kultuurikatla Aeda, et saada osa aia selle hooaja programmist. Toimub tegevuste laat, kus tutvustame suve jooksul ees ootavaid projekte.

Laat algab Von Krahli teatri lavastuse „13“ näitlejate trummishowga. Tegevused jätkuvad musitseerides ja kaubeldes. Laste huvitegevusprojekti Lustikud juhendajad näitavad lihtsaid nippe põnevate mängude valmistamiseks. Nukufilmi Lastestuudio animatsiooni töötoa juhendajad tutvustavad, kuidas valmib animatsioon väikesel filmitegijal ning soovi korral saab osta ainult laadapäeval soodsama hinnaga pääsmeid suvel toimuvatesse töötubadesse.

Põnevust tõotab Energia Avastuskeskuse teadusteater, kus lektorite abiga tehakse süttivaid ja paukuvaid teaduskatseid ning teatrivahendite abil kaasatakse vaataja teaduse lummavasse maailma. Saame vastuseid küsimustele: kumb kukub peost põrandale kiiremini – kivi või kokku kortsutatud paber? Miks on osa vedelikke raskemad kui teised? Mis hoiab seebimulli koos?

Sotsiaalprojekti luguteater “Nooreks olemise tuju” juhendajad räägivad projekti olemusest ja põhjustest, soovijad saavad end registreerida suvel toimuvatesse töötubadesse.

Ei saa selgi laadal ilma hea laulu ja tantsuta. Kalamaja Baltica festivali eestvedajad tutvustavad juulis toimuvat folkloorifestivali ning 6. juulil Kultuurikatla Aias toimuva festivalipäeva tegevusi.

Rohelist mõtteviisi järgiva sündmuse looja Ingrid Helena Pajo tutvustab Kirbuturu festivali. Suve jooksul kerkib Kultuurikatla Aeda kirbuturg koos minifestivaliga, kus soovijad võivad oma kasutatud riideid müüa ja osta või lihtsalt uuskasutuseks ära anda. Projekti eestvedaja ja noor disainer Ingrid Helena Pajo esitleb sündmuse ajal oma taaskasutusriietest loodud rõivakollektsiooni.

Jalgrattaprojekt Velonaut avab oma töökoja uksed laadalistele ning laseb uudistama rattaparanduse võlumaale, kus vanast rattast tehakse uus ja hästitöötav stiilne sõiduvahend aastateks. Laadapäeval avatakse Velonaudi pop-up tasuta rattalaenutus, mille motoks on „võta, sõida, aga too tagasi“. Suve jooksul tehakse Velonaudis peale parandutööde ka jalgrataste restaureerimise ja disaini töötube ja rattaparanduse koolitusi.

TÜ Viljandi Kultuurikadeemia näitekunsti tudengid toovad augustis Kultuurikatla Aia programmi lavastuse „Rublik“, laadapäeval aga üllatavad publikut eksperimentaalse laadaprojektiga „Rubliku taaderant“.

Kultuurikatla Aia teatrisuve avab 29. mail Von Krahli noortelavastus. Laadal on Von Krahli teatri lavastuse “13” trupp kohal ning kaupleb igasuguse põneva kraamiga, mida kuskilt mujalt osta ei saa.

Kell viis õhtul avame vaba lava „Minuminutid“. Esimesed esinejad on registreerunud ja oodata on põnevat esitlust. Vaba lava on kogu suve avatud ala, kus saab oma mõtteid ja ideid esitleda. Vaba lava esinemisoovidest palume ette teatada.

Õhtu lõpetab mõnus muusika, kino ja lõkkeõhtu. Avatud on pop-up kohvik, mis jääb lahti ka järgnevatel päevadel Aia lahtioleku aegadel. Kultuurikatla Aed tänab oma toetajaid – aia- ja kodutarvete maaletoojat Fiskarsit ja Akzo Nobel Baltic ASi, kelle toetusel saadud töövahenditega aeda korrastame.

Kultuurikatla Aed on avatud iga päev kell 10–23, aadressil Kalasadama 6, Tallinn.

Asukoht Linnahalli ja Disainimaja vahelisel Kultuurikilomeetri lõigul asuva müüri taga.

Transport: trammid nr 1 ja 2; buss nr 3, peatus „Linnahall”.

Lisainfo: FB KultuurikatlaAed; www.kultuurikatel.ee

Vaba lava registreerimine tel 56 201 120 või e-post: katlaaed@kultuurikatel.ee.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp