Rahvusvaheline arhailise loomingu festival REGIÖÖ XII

1 minut

15.-18 mail toimub Tartus XII rahvusvaheline arhailise loomingu festival RegiÖÖ 2013 – “Imemaa”, mis avab erinevate rahvaste ja maade imelise isikupära läbi pillimängu, laulu, tantsu ja jutuvestmise. 

Festival tutvustab eelkõige läänemere rahvaste maailmapildi varasemat kihistust – valikut ennemuistsetest ja uuematest tõlgendustest pakuvad laulu- ja pillimehed Skandinaaviast, Baltikumist ja Venemaalt.

Avapäeval annab Tartu Folgiklubi hooaja viimane kontsert (Rootsi-Eesti folkmuusik Sofia Joons) lava üle festivalile, sh muusikaliseks tervituseks külalistelt. Festival jätkub järgmisel õhtul Vilde lokaalis Gaeli lauludega Šotimaalt ning folkmuusikaga Leedust ja Liivimaalt. Traditsioonilist vaimuliku rahvamuusika kontserti asendab sellel festivalil Tartu Jaani kirikus etenduv „Taanieli mäng“. Regiöö kavas on improvisatsioonikursus, omaloomingu konkurss ja noorte folkmuusikute esinemised, parmupillivirtuoosid Venemaalt (Turbodzen) ja Taani-Norra-Wales’i folktrio Crossroads (esmakordselt Eestis). Festivali lõpetab lustakalt ansambel Klapp.

„Festivali eesmärgiks on tutvustada arhailise laulu, tantsu, jutu ja traditsioonilise käsitöö kaudu läänemererahvaste maailmapildi juuri, pakkudes tänapäevainimesele võimalust praktilistes tegevustes ning kuulaja-vaatajana end esivanemate pärandi kandjana tunda,“ selgitab festivali programmijuht, Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsi juhatuse esimees Toivo Sõmer.

Regiöö festivali korraldab aastast 2002 Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts (www.traks.ee) ja see on kujunenud üheks Tartu maineürituseks. Festivali koduleht: www.tartu.ee/regioo

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp