Narva kunstnike näitus „Narva liin 5“

1 minut

3. mail avatakse Tallinna Õpetajate Majas Narva kunstnike ühenduse “Vestervalli” näitus “Narva liin 5”.

Ühing asutati 1999. aastal. Tänapäeval kuulub ühingu koosseisu 24 kunstnikku, kelle looming kujutavas kunstis väljendub erinevates suundades ja žanrites.

Näitust “Narva liin” on juba näinud kunstihuvilised Narvas, Petrozavodskis (Venemaa), Võrus, Paides ja nüüd näevad narvalaste loomingut Tallinna inimesed.

Narvas kujunenud kujutavat kunsti ja loomingut on mõjutanud Vene ja Lääne-Euroopa kunst. Selle tulemusena näemegi teatud stiili, millest on kujunenud oma liin ehk Narva liin. Näitusel on 22 tööd 21 autorilt ja igal kunstnikul on oma väljakujunenud loominguline vaade maailmale, oma stiil ja tehnika. Näeme nii maali, kollaaži, tekstiili, fotograafiat jne.

Tallinna Õpetajate Maja kunstigaleriis eksponeerivad narvalased oma kunsti esmakordselt. Näitusel osalevate kunstnike kohta tuleb märkida, et peaaegu kõik neist olid või on jätkuvalt hõivatud õpetamisega kunstikoolis, keskkoolis ja stuudiotes, aga leiavad ikka aega aktiivseks loominguliseks tegevuseks.

Näituse mitmekesine ekspositsioon võimaldab Tallinna elanikel ja külalistel saada suurepärase ülevaate Narva kunstnike loomingust.

http://www.opetajatemaja.ee/?mod=docs&doc=1000&h=c55c

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp