Reti MeemaFilmipühapäev Priit Tenderiga 21. aprillil kell 13 Maarjamäe lossis

2 minutit

Filmimuuseumi filmipühapäevade kevadhooajal on fookuses JOONISFILM. Pühapäeval, 21. aprillil 2013 kell 13.00 näeb Maarjamäe lossis (Pirita tee 56, Tallinn) animafilme „Viola“, „Mont Blanc“, „Rebasenaine“, „Frank ja Wendy“ 2. osa Hungerburger ,  „Ussinuumaja“ jt. Samuti tuleb muuseumile külla nende filmide autor PRIIT TENDER, kes räägib oma filmitööst.

Joonisfilm „Viola“ (1999, Eesti Joonisfilm) räägib üksikul saarel elavast viiulikunstnikust ja tema tantsijast naisest ning seiklustest ühekäelise toolmehega.

Kestus: 12 minutit

Joonisfilm „Mont Blanc“ (2001, Eesti Joonisfilm) on apokalüptilises meeleolus kulgev sümbolistlik film vanast mehest, kes jätab oma naise ja asub teele unistuste mäetipu poole. Film puudutab esteetiliselt võluvas stiilis kaasinimeste hülgamise ja tipputõusmise ainestikku, kasutades täpselt ja maaliliselt lühivormi kõiki võimalusi. Kestus: 12 minutit

Joonisfilmi „Frank ja Wendy“ 2. osa Hungerburger  (2003-2005, Eesti Joonisfilm) on lugu kahest Ameerika salateenistuse agendist, kes on saadetud maailma ohukoldesse nimega Estonia.

Kestus: 10 minutit

Nukufilm „Rebasenaine“ (2002, Nukufilm) on lugu rebasest, kes läheb taevasse oma onule külla, kuid ta heidetakse sealt armutult alla. Koomiline film on mõeldud eelkõige teismelistele.

Kestus: 12 minutit

Lühipala joonisfilmist „Must lagi“ pealkirjaga „Taimne Direktor“ (2007, Eesti Joonisfilm) räägib peadirektorist, kes ühel päeval avastab, et on muutunud taimseks. See ei takista teda järgmisel hommikul Brüsselisse lendamast.

Kestus: 3 minutit

Eelmisel aastal valminud joonisfilm „Ussinuumaja“ (2012, Eesti Joonisfilm) on iidne tšuktši muinasjutt, mis viib vaataja rännakule inimhinge pimedaimatesse soppidesse

Kestus: 15 minutit

Programm kestab orienteeruvalt 1 tund ja 30 minutit.

Maarjamäe lossis on avatud Eesti Filmimuuseumi näitus „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“ ja Eesti Vabariigi ajalugu tutvustav suurnäitus „ISEOLEMISE TAHE“.

Kõiki külastajaid ootab Stsenaariumi kohvik!

Maarjamäe loss on avatud K-P kell 10-17, esmaspäeviti ja teisipäeviti suletud.

Sissepääs filmiüritusele on TASUTA!

Kohale saab bussidega 1A, 5, 8, 34A ja 38, peatus Maarjamägi.

Jälgi meie uudiseid ka Facebookis:

Eesti Filmimuuseum: http://et-ee.facebook.com/pages/Eesti-Filmimuuseum/277108093457 

Eesti Ajaloomuuseum: https://www.facebook.com/ajaloomuuseum

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp