Nelly Drell “Pirita aastaajad” Tallinna Teletornis

2 minutit

Hea kunstisõber!

Olete oodatud Nelly Drelli näituse “Pirita aastaajad” avamisõhtule Tallinna Teletorni (Kloostrimetsa tee 58 A) reedel, 19. aprillil kell 18-20.

Näitus on avatud 20. aprillist 31. maini E-P 10-23.

Viimasel ajal peamiselt figuraalkompositsioone maalinud Nelly Drell on Tallinna Teletorni näitusel välja pannud valiku looduspilte, mille motiivistik on inspireeritud kunstniku kodukohast Piritast.

Eneseotsingud looduse vormides ja värvides ning soov mitte jääda kinni figuraalsusesse ajendasid kunstnikku pöörduma tagasi looduse kujutamise juurde. Nelly Drelli juures on esile tõstetud tema kunstniku-identiteeti, mis põhineb klassikalisel maalikoolil ehk kokkuvõttes akadeemilisel haridusel, mille ta erandina Eesti kunstnike seas omandas New Yorgi kunstiakadeemias New York Academy of Art – konventsionaalse hea maitse ja ilukaanoni kantsis.

Pirita valis kunstnik maalide ainestikuks, sest siin on ta kaua elanud, koht on südamelähedane ja nauditav igal aastaajal. Nii on ka tööde motiivid sesoonsed – suvine meri, sügisene rannamaastik, talviselt lumised spordirajad ning kevadine kloostriaed.

Umbes pooleteise aastane protsess, mille eesmärk oli läbi looduse ennast leida, on kunstniku sõnul nüüdseks oma ülesande täitnud. Ta maalib uue innukusega, võttes loodusest kaasa müstiliste toonide võrra rikkama värvipaleti ning pidevas muutumises vormikeele. Nelly Drell leiab, et näitus on eelkõige neile, keda köidab loodus oma vahetu värviiluga ning muidugi neile, kellele meeldib Pirita.

Paralleelselt Teletorni näitusega saab Nelly Drelli loomingut näha ka Tallinna Kunstihoone Kevadnäitusel. 

Näitus “Pirita aastaajad” on valminud koostöös Tallinna Teletorni ja Vaal galeriiga.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp