Kvantiteeti ja kvaliteeti Naissoo konkursilt

2 minutit

Tulemustest. Võit läks kompositsioonile „West Coast” ehk „Läänerannik”, mille oli kirjutanud kitarrist Pent Järve ansamblile Power Play, mis mängib äkilist ja maskuliinset jazzrokki. Nii lugu ise kui ka esitus mõjusid igati küpselt ja esikohas polnud žürii hinnangul mingit kahtlust. Laiemale publikule on Pent Järve tuntud ilmselt rohkem Liis Lemsalu bändi liikmena. Võiduloo kirjutamiseks sai ta enda sõnul inspiratsiooni ja mõjutusi, nagu pealkiri ütleb, Ameerika lääneranniku muusikaväljalt, konkreetsemalt Los Angelese bändi Yellowjackets loomingust. Võitja sai lisaks rahalisele auhinnale rahvusringhäälingu salvestusaega.

Eraldi tõsteti esile mitut instrumentalisti: auhindu said Power Play trummar Rauno Pella ja mitmes koosseisus mänginud kontrabassist Martin-Eero Kõressaar. Parima noore laulja preemia sai Viljandi kultuuriakadeemias õppiv Maria Gertsjak.

Žürii liikme, festivalikorraldaja ja laulja Jaanika Ventseli sõnul on esitus sellistel konkurssidel hea tulemuse saavutamiseks ülioluline. „Kui on kehv esitus, ei saa maksimumpunkte panna, olgu lugu ise kui tahes hea,” selgitas Ventsel. „Ka suurte maailmastaaride puhul ju näeme, kuidas muusika, mis võib paberil välja näha üsnagi keskpärane, muutub tänu artisti esitusele, lavalisele olekule ja järeleaimamatule imidžile millekski unustamatuks.”

2014. aastal plaanitakse Naissoo konkursi juubelit tähistada mõnevõrra suurejoonelisemalt, tehes tagasivaate möödunud 30 aastale. Selge on see, et ka järgmine võistlus toimub uue õppehoone ning tingimustele vastava, s.t rohkem inimesi mahutava kontserdisaali ootuses Otsa kooli ruumides.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp